Източник: Lost in Plovdiv

Всичко започва през 2021 г, когато група приятели решават, че окончателно ще се завърнат в България след дълги години учене и работа в чужбина. Никой от тях няма опит в мебелната индустрия, но дизайнът, подредбата на жилища и многото сменени квартири се оказват сериозно увлечение. В комбинация с това, че в личен план не откриват нито в Пловдив, нито другаде в страната това, което търсят за собствените си домове, решават, че е нужно нещо ново и различно. Вярват, че всяко нещо се случва в точното време и шансът не закъснява, а им се предоставя в съвсем подходящия момент. Бързо успяват да открият новото си хоби и да го превърнат в истинско призвание, в което има хем творчество, хем умения за продаване и комуникация.  Мисията им под тепетата е да създават уют с мебели и аксесоари, уникати по вид и естество, които да внасят топлина в домовете ни. Истинското им предимство обаче, е не само разнообразието на предлаганите продукти, а цялостното усещане за положителни емоции, които посещението на мястото носи на клиентите им.  Комуникацията е основният двигател на мебелен магазин Via Déco. Балансът в техните собствени отношения, съчетан с отношението към клиентите, които те посрещат като стари приятели, това е ключът към успеха на това местенце, което в продължение на вече повече от две години разцъфва в Пловдив.

Във Via Déco  не е нужно да знаеш какво търсиш, няма значение, че само разглеждаш, или пък просто преследваш вдъхновението си – тук винаги ще те посрещнат най-сърдечно, никога начумерени, ще ти предложат нещо за пиене и ще те оставят да потънеш буквално в страната на съкровищата. Нищо чудно да се озовеш и в средата на някой преинтересен разговор и да напуснеш магазина с усещане за лекота, дори и да не си купил нищо. А някои от клиентите идват именно заради това!

Никога не се знае какво точно ще има налично в магазина в конкретния момент и това е най-голямата тръпка за всички търсачи на находки, които постоянно се връщат, за да прибавят по нещо ново и забележително в жилището си. Може и да няма как да обзаведеш всичко наведнъж, но със сигурност ще идваш за още и още.

Мебелите и аксесоарите са внос от Франция, Холандия, Испания, Белгия и други страни и са налични към момента на покупка. Няма нужда да чакате за доставка или изработка, или да търсите другаде. Директно товарите в собствения си автомобил или уговаряте доставка, която любезно се предоставя от екипа на магазина в удобно за клиента време. Всички  мебели са нови и  return ware, както и такива, които имат малки дефекти, които екипът на магазина е превърнал с много внимание и любов в ефекти. Всички артикули, които се предлагат са в лимитирани количества и с гаранция, че с тях може да придадете на дома си неповторим и характерен вид. Комбинация са от най-различни стилове: бохо, винтидж, индустриален, класически и др. и в никакъв случай не са стерилни, скучни и безлични. В същото време са абсолютно съчетаеми помежду си, а ако имате затруднения с визията – винаги може да получите идеи на място. От екипа споделят, че често се случва някой от тях да бъде поканен в дома на клиента, за да създадат заедно най-впечатляващия дизайн.  

В допълнение има възможност и за поръчка по каталог от голям испански бранд, водещо име в индустрията. Солидно дърво, естествени материи като памук и лен, устойчив метал и нестандартни, но впечатляващи дизайни , които подбирате по собствени вкус и предпочитания. В този случай обаче е важно да имате предвид, че има срок за доставка директно от Испания.

Част от магазина е отделена и като своеобразна творческа работилница. Там вдъхновението на екипа се изразява под формата на изработване на мебели, които след това се предлагат за продажба под собствената им марка Via Déco Origin, която включва модулни канапета, дивани и фотьойли, бюра и маси. Дизайнът и направата на меката мебел е изцяло дело от А до Я на Митко, който инвестира дълги часове в развитието и пресъздаването на идеите си.  Ицо пък е човекът, който за един следобед може да създаде цял бар, когато бъде сполетян от внезапно вдъхновение, така присъщо за него. Коцето е майсторът, който изработва мебели от солидно дърво, съчетавайки устойчивост и прецизност.  Всичко това, включително и създаването на основите и шиенето на дамаските, се извършва на място, и всеки клиент може да стане свидетел на творческата атмосфера, която цари в тази работилница. Ние, от Lost in Plovdiv, бяхме изключително впечатлени и от кухнята от палети, които са си създали за декорация на пространството и идеално пасва на философията им за рециклиране и вдъхване на нов живот на наглед непотребни и ненужни неща. Нещо, високо оценено и от клиентите, тъй като до излизането на статията, въпросната кухня намери своя нов постоянен дом.

Мъжката половина на екипа има своята подкрепа и от нежния пол. Гери е тази, благодарение на която усещането за уют в магазина витае във въздуха още с прекрачването на прага. Нейното вдъхновение се изразява чрез отношението ѝ към детайла и вродения ѝ талант за претворяване не само на интериора, но и на декорации, които имат нужда от доза свежест, за да красят нечий дом.
Мери е като феята Зън Зън, която долавя духа и настроенията и ги описва с магическата си пръчка под формата на думи и изображения и ежедневно споделя вълшебството на Via Déco   във всичките му измерения в социалните мрежи на магазина.

Магията се случва именно, защото всеки от екипа има своето точно място в тази екосистема и са като парченцата на един пъзел и картината е пълна, когато всички те съчетаят своите качества и умения.

И към цялата тази палитра от предложения аксесоарите са другата част от интериора, която винаги може да внесе доза уникалност. Тук изборът включва както екзотика от Изтока, така и предложения, произведени в България, като ви уверяваме, че изборът може да отнеме часове. Всяко подбрано нещо в магазина създава усещането за уют, дом и индивидуалност. Дори може да се снабдите и с необичайни екопродукти, които да помогнат в израстването към един нов и природосъобразен начин на живот.

Пристигането на нов камион със стока е като Коледа не само за екипа, но и за нетърпеливите им редовни клиенти. Никой от тях не знае какво съкровище се крие в кашоните и това е голяма част от тръпката, която съпътства работния процес. Мястото буквално се превръща в истински кът за находки, в който всеки намира това, което го грабва от пръв поглед. Някои неща дори не стигат до онлайн страницата, или до качване в социалните мрежи на бранда, а се разграбват за минути.

Във Via Déco  залагат на естествени материали и на устойчивостта при производството и потреблението. Всички от екипа вярват, че с малки стъпки всеки от нас може да бъде голямата Промяна, от която светът има нужда в момента и много от артикулите им позволяват да подберете нещо красиво, качествено и масивно на достъпни цени и с бутикова изработка. Всеки месец процент от оборота се дарява на  благотворителни инициативи чрез собствената им неправителствена организация Фондация „Училището на живота“, а те лично активно участват в редица социални каузи и кампании.

Определено в града ни има „глад“ за различното, а Via Déco  все повече се позиционира като пространството, където сами да си откриете това, което си е за вас, и няма да го има никой друг. Защото само нещата, избрани със сърцето, носят щастие и наслада!

Адрес: „Местност Бялата воденица 6“ № 1 (Марковски път, на табелата на Пловдив)

Facebook: Via Deco

7 comments

 • Comment Link Scrap aluminium processing technology Scrap aluminium processing technology Фев 11, 2024

  The Importance and Benefits of Aluminum Scrap Recycling

  Aluminum scrap recycling has become an increasingly important practice in the modern world. As the demand for aluminum continues to rise, recycling scrap aluminum has proven to be a cost-effective and environmentally friendly method of meeting this demand while reducing the reliance on primary aluminum production. In this article, we will delve into the world of aluminum scrap recycling, exploring its benefits, processes, and implications. Aluminum scrap, also known as scrap aluminum, refers to discarded aluminum products or waste aluminum materials. These can include aluminum cans, automotive parts, building materials, and even household items such as kitchen utensils and furniture. Rather than ending up in landfills or being incinerated, these aluminum scraps can be recycled and transformed into new products, reducing the need for virgin aluminum extraction and its associated environmental impacts. The process of aluminum scrap recycling involves collecting, sorting, and processing the scrap aluminum materials to extract the reusable aluminum. The collected aluminum scrap is brought to an aluminum recycling facility or an aluminum scrap yard, where it undergoes several steps to ensure the extraction of clean aluminum. The first step is sorting, where the scrap aluminum is separated according to its alloy type and level of contamination. This is crucial as different alloy types require different reprocessing techniques. Once sorted, the aluminum scrap is cleaned to remove any impurities such as dirt, paint, or coatings. This is done through a series of mechanical processes and chemical treatments to achieve a high-quality, clean aluminum scrap. The cleaned aluminum scrap is then shredded into smaller pieces and melted in a furnace, producing molten aluminum. The molten aluminum is further refined and shaped into ingots, billets, or other forms, ready to be used in the production of new aluminum products. Aluminum scrap recycling offers numerous environmental and economic benefits. Firstly, it helps in conserving natural resources as recycling aluminum requires significantly less energy and raw materials compared to the production of primary aluminum. Recycling one ton of aluminum scrap can save up to 6 tons of bauxite ore, the primary source of aluminum. Additionally, aluminum recycling reduces greenhouse gas emissions by approximately 95%, making it a crucial element in combating climate change. Furthermore, aluminum scrap recycling plays a vital role in reducing landfill waste and its associated environmental hazards. By diverting aluminum scraps from landfills, valuable space is conserved, and the release of harmful substances into the environment is prevented. Additionally, recycling aluminum reduces the need for additional landfill sites, thus reducing land degradation and preserving natural habitats. The economic benefits of aluminum scrap recycling are equally significant. Scrap metal recycling prices, including aluminum scrap prices, are influenced by market supply and demand dynamics. The price of scrap aluminum is usually lower than that of primary aluminum, making its use in various industries economically attractive. This provides an incentive for businesses and individuals to recycle aluminum scrap, contributing to the growth of the recycling industry and the creation of employment opportunities. In conclusion, aluminum scrap recycling is an essential practice that contributes to sustainable metal supply, environmental conservation, and economic growth. Through efficient collection, sorting, and processing, scrap aluminum can be transformed into high-quality aluminum that can be used in various industries. By reducing the reliance on primary aluminum production, aluminum scrap recycling helps conserve natural resources, reduce greenhouse gas emissions, and minimize landfill waste. Furthermore, it offers economic benefits by providing an alternative and cost-effective source of aluminum for industries globally. It is evident that aluminum scrap recycling is a win-win solution for both the environment and the economy

 • Comment Link Aluminium scrap inventory logistics Aluminium scrap inventory logistics Фев 10, 2024

  Aluminum Scrap Recycling: A Sustainable Solution with Economic Benefits

  Aluminum scrap recycling plays a crucial role in reducing the environmental impact of aluminum production and conserving natural resources. Aluminum, being a versatile and widely used metal, finds its way into various industries and applications, ranging from packaging to construction and transportation. However, aluminum production from raw materials entails significant energy consumption and environmental emissions. The recycling of aluminum scrap helps alleviate these concerns by providing a sustainable solution. Aluminum scrap refers to the discarded and unused aluminum materials that can be recovered and reused. These materials can include beverage cans, automotive parts, window frames, household appliances, and various other aluminum products. The process of aluminum scrap recycling involves collecting, sorting, processing, and melting the scrap to obtain reusable aluminum. The collected scrap undergoes sorting based on its type and alloy composition. This ensures that the recycled aluminum meets the required specifications and quality standards. Once sorted, the scrap is processed to remove any contaminants such as paints, coatings, or other attached materials. After the cleaning process, the aluminum scrap is melted at high temperatures to separate it from impurities. The molten aluminum is then cast into various forms, such as ingots or billets, which can be used as raw material for new aluminum products. Recycling aluminum scrap requires significantly less energy compared to primary aluminum production from raw materials, resulting in reduced greenhouse gas emissions and resource conservation. The aluminum scrap recycling industry has a significant impact on the economy, creating job opportunities and contributing to economic growth. Moreover, recycling aluminum scrap helps decrease the dependency on imported raw materials, reduces landfill waste, and conserves natural resources like bauxite, the primary source of aluminum. The price of aluminum scrap fluctuates depending on various factors, including the market demand, supply, and global economic conditions. Scrap metal recycling prices, including aluminum, are influenced by the current market conditions, as well as the quality and quantity of the scrap. To recycle aluminum scrap effectively, various entities, such as scrap yards, play a crucial role. An aluminum scrap yard is a facility where individuals, businesses, and industries can bring their aluminum scrap for recycling. These yards are equipped with advanced machinery and technologies to sort, process, and store the scrap before it is sent for recycling. The clean aluminum scrap price, which refers to aluminum without any contaminants, is typically higher compared to scrap mixed with other materials. The price of aluminum alloy scrap also differs based on its initial composition, alloy content, and market demand for specific aluminum alloys

 • Comment Link Scrap aluminium value addition Scrap aluminium value addition Фев 05, 2024

  You know who this is

 • Comment Link Aluminium scrap quality assurance Aluminium scrap quality assurance Фев 05, 2024

  Hello

 • Comment Link Aluminium scrap pollution prevention Aluminium scrap pollution prevention Фев 05, 2024

  You know who this is

 • Comment Link Aluminium Scrap Aluminium Scrap Ян 26, 2024

  Ello, gov'nor!

 • Comment Link Renewmr Renewmr Ян 23, 2024

  Een fijne dag!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…