тни. Центърът в подножието на едноименната могила доскоро обучаваше само деца от детски градини и учебни заведения с образователни цели. Заради проявения голям интерес и многобройни заявки, творческата работилница започна работа и с възрастни, които желаят да посещават курсовете по грънчарство.

Участници в работилница на Малтепе се учиха да правят кирпичена стена и плет

Занятията се провеждат на малки групи с до 10 участници.

„Творческата работилница на Културно-информационен център „Малтепе“ е предназначена за хората, които споделят страст към работата с керамика, каквито се оказа че има много“, коментира отговорникът на КИЦ „Малтепе“ Дияна Мачокова.

По думите й не е лесно да подчиниш глината, но под вещото ръководство на специалистите в Културно-информационен център „Малтепе“, това става възможно. Названието на курсовете е „От топката глина - до керамичното бижу“.

По време на уроците почитателите на грънчарството придобиват нови знания и умения, като в рамкате на две посещения всеки има възможност да измайстори произведение от керамика, според собствените си предпочитания и да украси дома си с творението си.

Работилниците за възрастни се провеждат по предварителен график, публикуван в профила на КИЦ „Малтепе“ във Фейсбук: Културно-информационен център „Малтепе“.  Необходимо е предварително записване на телефон 0888400792.

Още по темата четете в Археологическият комплекс Малтепе, край Пловдив, ще се превърне в световна туристическа атракция (ГАЛЕРИЯ).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…