Националният филмов център подкрепи идеята за екранизиране на „Камбаната“

Националният филмов център заяви, че подкрепя развитието на филмов сценарий по „Камбаната“. Романът е дело на Недялко Славов и обра не една и две литературни награди. Литературното произведение бе признато многократно, като получи „Цветето на Хеликон“, награда „Хеликон“, награда „Христо Г. Данов“

„Мощното поетическо слово на Недялко Славов пресъздава в „Камбаната“ разказа на един убиец за страданията на човешката душа и за нейния път към добродетелността. Вярването, че камбаната притежава магическа и божествена сила, е в основата на този роман. В него магическа е силата на сетивността, а божествен е моралът, който той проповядва.“, пише критикът Младен Влашки.

 Това е успех както за продуцента Христо Бакалов така и за сценариста, Александър Секулов, които ще работят по създаването на филмовия сценарий.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…