Фондация „Пловдив 2019“ и Национален алианц за работа с доброволци (НАРД) организират съвместна кампания за Международния ден на доброволеца – 5 декември. Кампанията „Дарете час“ ще се състои от 14.30 до 16.00 часа в Дом „Рада Киркович“. Поканата е към всички пловдивчани, готови да отделят час от времето си за реновиране на сградата.  Доброволците ще се включат в дейности по почистване и боядисване, ще участват и в залесителна акция. Заедно с децата от дома те ще засадят нови дървета в двора.

Сборният пункт за желаещите да се включат в акцията е ул. „Димитър Цончев” 11 (до Четвъртък пазара, на гърба на Прокуратурата) в 14.30 часа.

Съвместната кампания е част от каузата в подкрепа на Първото пловдивско сиропиталище, чиято сграда е паметник на културата. Сиропиталището е построено след Освобождението с дарителска кампания, организирана от Олга Скобелева. По - късно заведението е кръстено на учителката от Копривщица Рада Гугова-Киркович.

Към момента в сградата се предоставят няколко социални услуги на Център за деца с девиантно поведение, Център за социална интеграция и рехабилитация и Наблюдавано жилище на близо 50 деца и младежи. Предвижда  се възстановяване на автентичната сграда и изграждането на Център за деца аутисти, което ще се случи през пролетта на следващата година. Амбициите са до края на 2018 в сградата да се помещават също Център за деца с увреждания, Център за деца с множествени увреждания, както и Център за обществена подкрепа за деца и семейства.

Събитието се осъществява и с подкрепата на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…