Дансингът в затворения клуб „Фарго” се превърна в къмпинг

Ще минем и през това, важното е в момента да бъдем отговорни един към друг, казват от заведението

Във фотопоредица ще ви представим другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

ФАРГО

Заключените врати на клуб Фарго

Клуб Фарго е първата стъпка от нашия пъб кроу по време на локдаун. Някак естествено. Все пак името на заведението идва от едноименната черна комедия на братята Джоел и Итън Коен. А ситуацията, в която живеем сега всички, си е черна отвсякъде.„Тежко е, но целият екип на заведението е приел случващото се, тъй като важното е в момента да бъдем отговорни един към друг. И всеки от нас да дава пример в това отношение. Никой от нас не подценява ситуацията. И затова гледаме философски на заключените врати на заведението”, обяснява един от собствениците Борислав Лалев. И изчислява, че преди двете затваряния заради епидемията от коронавирус, клубът е имал едва пет неработни дни, заради ремонтни дейности, от 2015, когато бе открит.

Във Фарго ни посреща барманът Стоян, който заедно с колегите си използва свободното време в разработване на нови коктейли. Освен това през уикендите барът предлага доставки по домовете на авторски алкохолни миксове. „Искаме да доставим наслада на приятелите ни дори в домашни условия, въпреки че осъзнаваме, че пиенето на коктейл на бара е напълно различно изживяване. Липсва ни звънът на чашите, песента на леда в шейкъра, но най-вече общуването с клиентите. Е, и тази тишина ще отмине”, размишлява  Стоян, докато се провира покрай струпаните столове.

И той не знае как и кой е превърнал в къмпинг дансинга на Фарго. Там, след последната работна вечер на 27 ноември, се появила двуместна палатка, с надут дюшек в нея. Тя седи в центъра на клуба до днес.

„И без това няма танцуващи. Няма и музика- аудио системите са разкачени. Освен това може да послужи за мобилен дом в крайни случаи- не е ясно докога барманите ще можем да си плащаме наемите с тези 24 лева на ден. Ако някой от нас остане на улицата- поне в палатката на дансинга ще може да пренощува”, коментира с усмивка, но съвсем сериозно Стоян.

“Заповядайте отново на 31 януари… или когато там! Коктейли ще има, до последно нареждане”, изпраща ни той.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…