От бар Пощата предписаха коледен коктейл за Дядо Коледа

Пощенската кутия за Лапландия работи в клуба, барманите влязоха в ролята на коледни джуджета  

Във фотопоредица ви представяме другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

ПОЩАТА

Скъпи Дядо Коледа. Очевидно никой на планетата не е бил послушен в последната една година, за да я докараме дотук. Затова си почивай. Пък аз ще ти предложа съвършения коледен коктейл, който да си направиш пред камината в Лапландия и да разпуснете там с компанията. Почерпи джуджетата с него, ще останат доволни, стига да носят на пиене. Не давай на елените, че ще им хареса. Та… Дядо Коледа, приготви коледен пунш по наша рецепта. С чай “сладка тиква”, ром, метакса, лимонов шербет и ликьор от праскови. Вярвам, че ще се справиш с дозировката, но все пак ти я пращам с нашата Коктейлна Кутийка за Коледа. Виж как ни вдъхнови. Вместо да лежим по диваните и ние, като коледни джуджета, правим коктейли и пращаме на хората по домовете. Да им направим густото. Затова ти си почивай и не обикаляй по комини много тези дни, че не ги дезинфекцират.

Твой временен коктейлен наместник в Пловдив, Михаил Узунов”.

Това написа миксологът и собственик на бар Пощата Михаил Узунов.

Грижовно сви писмото си до Дядо Коледа в плик и го пусна… в пощенската кутия за Лапландия, закачена на барплота в заведението.

Да, в Пощата има много пощенски кутии, но в момента само една функционира, защото другите са под карантина. Мишо и барманите в заведението, влезли в ролите на коледни джуджета и коктейлни наместници на белобрадия старец, получават писма на пощата си и изпълняват поръчки за ККК- Коктейлни Кутийки за Коледа. Добри хора. Правят подаръци от името на други, в красива кутия със страхотно пивка коледна изненада.

„Надяваме да не загубим вкуса към живота заради ситуацията в момента. Всички искаме тя да отмине. Важното е да сме здрави. Отново ще дойде времето, в което ще бъдем заедно. Дотогава сме решени сме да се отзоваваме, ако някои има нужда от нашите коктейли. Защото това можем да правим- да създаваме удоволствие. Цветът на Коледа не е сив или черен. Шарен е като хубав коктейл. Който иска цветове, ние сме насреща”, казва Михаил Узунов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…