Време и място, но не сега 

Във фотопоредица ви представяме другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други- за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

Artnewscafe

„Време, място”. Това пише на витрината на едно от култовите пловдивски заведения- Artnewscafe. „Време и място, но не сега. Нито му е времето, нито му е мястото”, казва барманът и двигател на клуба в момента Иван Григоров- Гри.

„Отново ще имаме време за приятелите, и отново ще имаме местата, на които да се срещаме”, добавя Гри, докато използва чаша за вино с друго предназначение- полива кактуса в Арта-а. Отваря заключения бар само веднъж седмично, за да се грижи за растенията вътре. И да поизлъска чашите, защото иска да е зад плота, макар и за малко. „Имам нужда от това усещане. Затова и си намирам някаква работа- нещо да почистя, да реорганизирам. Най-много ми липсват закачките с редовните клиенти. Разговорите за музика или за предната „тежка” вечер, от която се възстановяваме с чаша студена бира. Но пак ще ги има, като преминем през това”, подчертава Григоров. И отваря един от последните броеве на списание Artforum със заглавие „Животът е убиец”. „Тематично, нали…”, отбелязва Гри.

Споменава Великото съвпадение на планетите Юпитер и Сатурн в Козирог, за да го върже със ситуацията. „За това явление се говори и в Туин Пийкс. Дейвид Линч го е написал. Вкарал го е в устата на агент Купър. А днес ме вълнува твърде силно. Все пак всички знаем какво се случва и не се случва в Туийн Пийкс”, размишлява върху ситуацията Иван Григоров. И вярва, че скоро пак ще пълни празните чаши на приятелите на Artnewscafe, без маски и без дезинфектанти. И ще върти много нова музика, открита в мрежата в безкрайните вечери у дома.

 

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…