След два локдауна, Vino Culture няма да отвори врати на 31 януари

Виненият бар си тръгва от „Отец Паисий”, през новата година му предстои ново начало, на ново място

Във фотопоредица ще ви представи другото лице на култовите клубове в Пловдив. Ще ви покажем нощните оазиси в града по време на локдаун. Любимите ни места, в които сме свикнали да се събираме с приятели, да надигаме чаши, да танцуваме или да се вслушваме в глъчката около нас, да се влюбваме или разделяме, днес са тъмни, празни и тихи. И някак смирени. Медията ни подбра малко над десет емблематични заведения, за да се опита да ви усмихне. За да помечтаем заедно нормалността да се завърне и тези барове да се напълнят отново, а пазителите на нощния живот в Пловдив да покажат усмивките си. Защото днес са малко унили, на ръба на оцеляването. Но пък не губят оптимизма си. Едни използват времето за ремонти, други - за равносметки. Едно е сигурно- всички подбрани от нас заведения имат изключително много верни приятели. Това е и причината да направим точно тази селекция.

Vino Culture

„Храм за винолюбците”. Така нарекохме в публикация през 2014г. едно от любимите ни кътчета – виненият бар Vino Culture. Тематичното заведение, което изгради нова култура за сервиране и пиене на вино в Пловдив, няма да отвори врати на 31 януари. След двата локдауна тази красива история, продължила седем години и половина, приключва. За да бъде пренаписана на ново място и на нова хартия, през новата година. Vino Culture си тръгва завинаги от улица „Отец Паисий”. Храмът затваря, но само временно. Ще отвори другаде.

„След толкова много усилия, дойде време да започнем отначало. Рестартът обаче не ни плаши, тъй като Vino Culture не е просто едно място. За мен и хората, с които работя, тези две думи „Вино Култура” са мисия, на която ние сме посветени. Ще ви изненадаме приятно много скоро”, казва собственикът Борис Добрев. От няколко дни той празни винената изба към заведението. Иска да го освободи до средата на януари.

„Това не е краят на историята. А кратка пауза. Време за отлежаване… на виното ни, на идеите ни. Но и за зареждане на батериите. Време за поемане на въздух, преди новото приключение. През първия и сега, по време на втория локдаун, преосмислих много неща. Подредихме приоритетите си. Наясно сме какво искаме, какво трябва да се надгради и в каква посока ще продължим. Вярвам, че трудностите, които ни поднесе тази година, създават и възможности”, не губи оптимизма си Борис Добрев, „ сомелиерът, и сервитьорът, и приятелят, и душеприказчикът във Vino Culture”, както го описахме през 2014 г.

И ако тогава заглавието ни бе „С дъх на рубин под Трихълмието”, вярваме, че скоро ще е „С аромат на мавруд на Трихълмието”.  Защото там е мястото на Vino Culture- на върха.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…