“Основна част от чара на Пловдив е фактът, че е толкова близо до почти всичко хубаво – планините, минералните извори, че и морето”

Продължаваме и през новата година със забавната си поредица, в която разпитваме чужденците, избрали Града под тепетата за свой дом, за любимите им места. А днес „под светлините на прожектора“ е усмихнатият Доминик, който може да поздравите в най-новото ни откритие – камиончето за пица La fourchette. Разбира се, както ви написахме и в предишната статия – той не говори добре български, а нашият екип няма особени знания по френски език, затова отговорите получихме със съдействието на съпругата му – Весела. Още в първия ни разговор той сподели, че в Пловдив много му харесва и го заменя само за морето през лятото. А ако вие искате да си упражните френския, задължително го посетете на място, защото няма как да не се заредите с положителни емоции и да не си тръгнете с пълен стомах!

Eто къде обичат двамата да разпускат в моментите, когато не са заети с творене на вкусотии:

Когато приятели посещават Пловдив за първи път, ги водим във… Vino Culture, Главната, Стария град

Когато е време за парти, отиваме въвVino Culture

Най–подценяваното място в Пловдив е… Гребната база заслужава повече внимание и цялостен подход към забавленията навън.

Място в Пловдив, което винаги удивлява хората, е…. Старият град

За вкусна храна винаги отиваме в… Le petit Paris (ако успеем да си тръгнем от Vino Culture и техните тапаси)

Най–отиното заведение в града под тепетата е… Vino Culture

Моят алтернативен маршрут в Пловдив е… Нямаме алтернативен маршрут, защото нямаме рутина. Обичаме и често да излизаме от Пловдив. Основна част от чара на Пловдив е фактът, че е толкова близо до почти всичко хубаво – планините, минералните извори, че и морето.

Нещо, което не харесваме в Пловдив… Зле поддържаните тротоари.

Източник: Lost in Plovdiv

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…