Нова програма стартира фондация „Пловдив 2019“ в подкрепа на талантливи младежи. Програма „Полети“ стартира от 10 юни и целта й е да подкрепя ученици, ученически творчески групи и отбори от 1. до 12. клас, от всички училища на територията на града, за участия в международни конкурси, олимпиади, прослушвания. Ще бъдат подкрепяни също и участия в майсторски класове, менторски програми, форуми и конференции. От община Пловдив съощбиха, че идеята е на кмета Здравко Димитров.

Целта на фондацията в тази поредна инициатива, част от наследството на титлата Европейска столица на културата и в подкрепа на културата и изкуствата в града, е насочена към стимулиране на изявени млади таланти в сферата на изкуството, хуманитарните и точни науки, екологията и новите технологии.

Общият бюджет на програмата е 30 хил. лв. а заявки ще се приемат до 30 ноември 2022 г. или до изчерпване на субсидията. Подкрепата включва обезпечаване на разходи за такси за участия, пътни разходи и настаняване, гранични такси и други такси, изискуеми от приемащата страна. Максималната субсидия за индивидуален кандидат е 2000 лв., а за групи от и над двама човека - до 4500 лв.

Постъпилите предложения ще се разглеждат на всеки две седмици от 3 членна експертна комисия.

Пълният пакет документи за кандидатстване могат да бъдат изтеглени ТУК.

Всички резултати от комисията може да следите в комуникационните канали на фондацията или на следния линк https://bit.ly/3wnOdPx.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…