Запознайте се с тандема Филипова/Бързаков – психоложка с възмутително новаторски подход и барман със смущаващо високо IQ, които се оказват въвлечени в разследване на няколко подозрителни самоубийства. 

Пловдив – европейска столица на културата Древен град, привличащ туристи с хилядолетната си история и инвеститори – със завидния си рекламен потенциал. Инвеститори като фондация „Вечен град“, на която бившият шампион по спортна стрелба и настоящ барман Бързаков едва ли би обърнал внимание, ако не беше обвързан с една определена жена.

Заради Савина и тежкия развод, през който е преминала, Бързаков се озовава в кабинета на доктор Агнес Филипова, където приема предложението на психоложката – да наглежда пациентката ѝ, за да ѝ помогне да се справи с тревожното усещане, че някой я следи. Задачата е лесна предвид факта, че барманът и Савина вече имат връзка. Но не трае дълго. Няколко дни по-късно Савина е открита мъртва в дома си. Бързаков и Филипова не приемат становището, че смъртта ѝ е следствие от грабеж, нито са склонни да вярват на полицията, затова започват свое разследване. Но вместо да намерят убиеца, двамата се оказват въвлечени в опасна игра, в която друг дърпа конците.

А броят на жертвите се увеличава и макар отстрани случаите да изглеждат като самоубийства, Бързаков и Филипова знаят, че съвпаденията са твърде много. Някой съзнателно застрашава не само работата на доктор Филипова, но и живота ѝ, само че кой и защо? Докато градът под тепетата спи, на един от неговите хълмове се решава съдбата на трима души. И единствено „Вечен град“ ще определи кой ще живее.

Завладяващ, заплетен, непредсказуем, новият криминален роман на Богдан Русев – „Вечен град“,  въвлича читателите в свят на алчност, завист и пари и ги прави част от сложна схема, в която един от играчите винаги е с ход напред. Някъде между древните руини и забързаното движение по улиците на Пловдив, през които ни прекарва героят на Русев, изпълзяват призраци от миналото. Всеки знае, че отмъщението е ястие, което се сервира студено, а в случая е подправено с тайни и лъжи, които плетат тънка мрежа и оплитат читателя. Хипнотизиращият сюжет и увереното писателско перо на Богдан Русев превръщат „Вечен град“ в книга, от която не можеш да откъснеш очи. Защото едно мигване е способно да промени хода на историята и да осветли неясните силуети на убиеца и жертвата.

За автора:

Богдан Русев e писател с повече от 15 романа и сборници с разкази, автор е на повече от 30 книги-игри и е преводач на десетки класически и съвременни произведения от най-популярните британски и американски автори.

„Вечен град“ е първият му съвременен криминален роман за Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…