Пловдивският художник получи голяма награда за живопис от биеналето "Приятели на морето"

Таня Грозданова

Пловдивският художник Никола Певичаров спечели най-голямата награда в Община Бургас за живопис от биеналето "Приятели на морето". Ескпозицията на участниците бъде открита на връх празника Успение на Св. Богородица в художествена галерия "Петко Задгорски". Наградата има и парично изражение - 2 500 лева е за Никола Певичаров.

Любопитно е, че тя дойде на рожден ден на твореца. Зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева връчи отличието на Никола Певичаров, който твори в любимите Родопи, край Пловдив.

Арт форумът се състои за 10-ти път и се организира от художествената галерия, Община Бургас и Дружеството на художниците.

264 автори са изпратили 449 творби за участие, от тях 201 са избрани за участие в изложбата. Тя е подредена на двата етажа на художествената галерия и в залата на Дружеството на художниците в Бургас. 

Творбите са оценявани от жури с председател доц. Димо Колибаров - директор на филиала на Националната художествена академия в Бургас и членове - Георги Динев - директор на БХГ "Петко Задгорски", Марин Добрев, Емил Бачийски, Добрин Вътев, Георги Петков, Атанас Хранов и Диана Саватева - зам.-кмет по културата към Община Бургас оценяваше изпратените творби.

Снимки: Черноморие.бг

467 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…