Крайният срок е 18 април

Започва набирането на предложения за удостояване с Награда „Пловдив“ на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната 2022 година.

Награда „Пловдив“ се присъжда по една в следните 12 категории:

-        Художествена литература и хуманитаристика;

-        Художествен превод;

-        Журналистика в сферата на културата;

-        Архитектура и естетизация на градската среда;

-        Музика;

-        Танцово изкуство;

-        Театър;

-        Изобразително изкуство;

-        Аудио-визуални изкуства и фотография;

-        Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта;

-        Произведение на изкуството, предназначено за деца;

-        Съвременни мултижанрови изкуства.

Краен срок: 18 април 2023г., 17.00 часа ( Предложения, постъпили след посочения срок, не се разглеждат.)

Кой може да внася предложения?

Предложенията за присъждане на Награда „Пловдив“ се внасят от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица.

Как се внася?

Предложенията се изготвят по образец (Приложение №1). Статута и формуляра - Приложение №1, можете да изтеглите от сайта на община Пловдив - www.plovdiv.bg  на началната страница, в долната част в банер – лентата с надпис „Награда Пловдив“, както и от раздел „Култура“ в менюто - Награда „Пловдив“. Попълнете формуляра с Вашето предложение, като посочите задължително и раздела. Внасянето на предложения може да стане по 3 начина.

1.      Внесете на хартия в деловодството на община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 18 април, 17.00 часа.

2.      Попълненият формуляр с Вашето предложение, можете да изпратите по електронен път на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

3.      Можете да използвате платформата за директно попълване на формуляр в сайта на Награда „Пловдив“  на адрес https://nagradaplovdiv.bg/ в рубриката „Подай предложение за награждаване“.

Забележка: В случай, че има приложения към формуляра, напр. книги, чертежи и др., които не могат да бъдат изпратени на електронна поща, същите следва да бъдат внесени в деловодството на Община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 18 април, 17.00 часа.

356 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…