30 студенти от Университета в Леуварден (ЕСК 2018) представиха 5 проекта за различни рекламни кампании

Включването на доброволци от различни възрастови групи като ценен ресурс за Европейска столица на културата представиха с презентации днес пред екипа и част от доброволците на фондация „Пловдив 2019“ студенти от университета по приложни науки в Леуварден, Холандия.

Общо пет проекта са разработили от университета за популяризиране на доброволчеството. Според тях включването на популярни лица от шоубизнеса и спорта ще привлече много съмишленици към каузата, също и радио реклами за активно работещите с ограничено свободно време и постери за неактивните потребители на интернет и социалните мрежи. Предложени бяха и специално разработени рекламни послания, създадени върху мотото заедно – „Заедно сме силни“ (We are stronger together), „Ти си Пловдив“(You are Plovdiv), „Заедно да стигнем до там“, (Together To Get There) с които да се достигне до по-широк обхват на кампанията.

В рамките на сътрудничеството между двете европейски столици – Пловдив 2019 и Леуварден 2018, група от 30 студенти трети курс в направление „Комуникации“ на холандския университет посетиха Пловдив, за да представят чрез мултимедийни презентации предложенията си с какви маркетингови и комуникацонни инструменти фондацията може да разшири интереса към доброволческите си кампании. Според Гастон Гаст, координатор на международните проекти и преподавател в университета, Холандия успява да привлече доброволци от всички възрастови групи за разлика от България. „За нашите студенти е предизвикателство да работим за този престижен международен проект и да предложим идеи и опит за Европейска столица на културата“, сподели още той. В Холандия културата на доброволчеството започва още с разяснителни кампании от детските градини и доста често тя се превръща в семейна традиция, в която родителите включват децата си когато навършат подходяща възраст.

В доброволческата програма на “Пловдив 2019” до момента са се регистрирали над 600 души от България и чужбина.  За изминалата година над 300  доброволци на фондацията взеха участие в различни проекти и събития – Hill of Rock, Street Masters, Schools of spectacles, в тържествата по случай 24 май,  на годишнината от избора на Пловдив за Европейска столица на културата на 5 септември и др.

Съвместният проект между фондацията и университета се осъществява по програма за международно сътрудничество с подкрепата на Посолство на Кралство Нидерландия в България и Академията на Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство (АМТИИ).  Леуварден е избран за  Европейска столица на културата през 2018 и е с население 100 хил. жители. В града се обучават близо 30 хиляди студенти.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…