Пече се втори брой на първия у нас комикс-пътеводител на Пловдив за майни и туристи. След като от пилотното издание научихме какво се случва, когато някой разгневи Вожда в Найлона, как се оправя Илон Мъск, когато закъса с Теслата си в Столипиново и как огнедишащ дракон бичи айляк в Капана, дойде време да се разходим в хилядолетната история на града ни. Идва Plovdiv Fantasy History, който ще разкаже за пловдивските подвизи на Филип Македонски, император Клавдий, Фридрих Барбароса, Хан Маламир, Генерал Гурко и други.

Първият пътеводител все още може да се намери на подбрани места в града. А множеството му фенове вече потриват ръце, тъй като излязоха и първи рисунки от предстоящия втори брой, който ще е посветен на нейно величество историята.  „Тя ни задължи да се придържаме към събитията такива, каквито са били. Но наред с това ни вдъхнови да посетим всеки от периодите й с магическия ключ на въображението. Изкуши ни да завихрим времена, народи и реалности в непослушния танц на фантазията и да разкажем миналото през сетивата и ума на настоящето.

 

Защото такава е и извечната съдба на Пловдив – да събира културите и епохите”, пише в предговора към втори епизод на комикса-пътеводител.

 

Пловдив – пресечна точка на велики империи и магнит за амбициозните им владелите. Добави към това малко въображение и много айляк и получaваш „Plovdiv Fantasy History”.  Забавлявай се с пловдивските подвизи на Филип Македонски, император Клавдий, Фридрих Барбароса, Хан Маламир, Генерал Гурко и всички останали велики личности, сътворили историята на града ни.

 

Майна Таун – хилядолетията са осем, тепетата – седем, а градът е шест / Майна Таун –  историята също бичи айляк тук.

Аве, Майна!”, пишат създателите на Plovdiv Fantasy History.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…