Трима международни артисти работят в Пловдив през юли и август в рамките на резидентната програма на общината ContextAiR.
Симон Ван Парис от Белгия и артистичното дуо Анне Ферес и Люк Конрой от Нидерландия представиха своето изкуство в пространството на Котка и мишка LOCAL в Капана. Тримата разказаха за своя опит до момента в различни градове и с различни контексти, както и споделиха своите впечатления от Пловдив.

Симон е скулптор, често работи с различни намерени материали и предмети, от които създава скулптурни портрети на градовете, в които пребивава. В Пловдив е вече от месец, активно събира материали и работи върху своето произведение, което планира да представи в Стария град.

Със своето изкуство Анне и Люк се стараят да рушат туристическите стереотипи и да създават по-синкретични картини на местата и градовете. Често подхождат с ирония, но и много любов, откривайки неподозирани от рутината на ежедневието образи и обекти.

Тази година резидентите на ContextAiR споделят едно общо пространство, в резидентния център на ЛАЛА Ателие в покрайнините на Пловдив, което ги превръща в една мини артистична общност, посветила се на Пловдив и предразполага и за креативния обмен на идеи и опит помежду им. Много бързо и тримата намериха своите маршрути в града, откриха кварталите, потайностите и красивите гледки с необичаен и любопитен поглед. Всеки контакт с местния контекст и с хората в града е преживяване и вдъхновение за тях.

Анне и Люк споделят красиви образи от ежедневния Пловдив в своя профил в Инстаграм @news_from_home

Симон създава видео дневник на резидентния си престой, в който запечатва преживявания още от първия ден на https://www.studiovanparys.com/blog

До края на юли предстои представяне на скулптурния портрет на Пловдив от Симон Ван Парис. А през август Анне Ферес и Люк Конрой ще създадат свой стенопис, посветен на града.

ContextAiR е програма за творчески резиденции в Пловдив, която е инициирана през 2021 г. от Община Пловдив. От 2022 г. куратор на ContextAiR е Светлана Куюмджиева и програмата се отваря за международно участие.
През октомври в рамките на програмата в Пловдив ще се състои четвъртата и последна за 2022 г. творческа резиденция: на арменската хореографка и танцова изпълнителка Рима Пипоян.

 

307 comments

 • Comment Link Tynqmv Tynqmv Дек 01, 2023

  order cymbalta sale order glipizide pills modafinil 200mg tablet

 • Comment Link Lhfljc Lhfljc Ное 30, 2023

  how to get rid of toenail fungus antibiotics for genital herpes blood pressure medicine recalled today

 • Comment Link Qrxarl Qrxarl Ное 28, 2023

  names of antiviral medication list least expensive asthma inhaler type 2 diabetes results from

 • Comment Link Sndfgu Sndfgu Ное 28, 2023

  order provera 5mg provera buy online hydrochlorothiazide 25mg pill

 • Comment Link Ykqxpb Ykqxpb Ное 28, 2023

  provera 10mg canada medroxyprogesterone pills hydrochlorothiazide 25mg ca

 • Comment Link Artjtz Artjtz Ное 27, 2023

  supplements to quit smoking cigarettes painkillers in order of strength online doctors prescriptions for pain

 • Comment Link Iagtaf Iagtaf Ное 26, 2023

  new medication for quitting smoking different pain relievers can you buy painkillers online

 • Comment Link Mpcxry Mpcxry Ное 26, 2023

  letrozole over the counter order femara 2.5 mg for sale buy aripiprazole 20mg online cheap

 • Comment Link Nuhzce Nuhzce Ное 26, 2023

  buy letrozole online cheap buy abilify 30mg pills buy abilify 30mg for sale

 • Comment Link Nxrmlv Nxrmlv Ное 25, 2023

  strong sleeping pills for sale where to buy sleeping pill diet pills online prescription

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…