Карикатуристът Gunduz Agayev няма намерение за губене. Той е създал няколко серии на добре познати илюстрации до момента. Както в предните си няколко проекта, които за озаглавени „Светото селфи“, „Глобална полиция“ и „Само диктатори”, Агайев отново е избрал тема за универсални човешки права и справедливост изобразявайки фигурата на Темида в различни страни.

"Прекарах 15-16 дни, за да създам тези илюстрации. Нарисувах мисленето и ситуациите в тези страни. Картините изобразяват реалните условия в страните и живота на хората в тях. "

Някои от илюстрациите му са стряскащи, но идеята на Агайев е да провокира хората да се замислят какво се случва в света, в който живеем. Нима това е нормално в 21 век, пита той. А ето и рисунките на Темида, които той представи преди броени дни.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…