Дългоочакваната игра се поддържа от iOS и Android, вече е излязла в Google Play. Вече е достъпна и за България

Също като при познатата Ingress, в Pokemon Go играчът трябва да се движи в реалния свят

Екатерина Стоянова

Niantic labs спечелиха привърженици от цял свят с играта Ingress, за която вече ви разказахме. Тя стана любима на милиони хора, най-вече заради забележителните места, до които води. Припомням: играта е GPS-базирана и за да се движи в нея, играчът трябва да се движи в реалния живот. Мъже, жени и деца се влюбиха в нея.

Преди известно време сред играчите се понесе слух, че ще излиза нова игра от същите създатели, подобна на Ингрес, само че с покемони. Всеки искаше и никой не вярваше. В един момент слуховете се оказаха истина и създателите обявиха месеца, в който ще пуснат играта, наречена Pokemon Go.

Beta-версията й вече е релийзната в някои държави, но все още не е достъпна в цял свят. В България можеше да бъде изтеглена само от пиратски сайт в момента, но от днес тя е свободна за теглене от GooglePlay маркета. Тегленето от пиратския сайт не е препоръчително и е почти сигурно, че всеки, който използва модифицираната версия, ще бъде баннат. В маркета вече има качени приложения, свързани с Pokemon Go, сред които - чат, гайд и други. Феновете на анимето нямат търпение да хванат първия си покемон и играта да започне. 

Играта е създадена от Niantic, Nintendo и The Pokémon Company, придържаща се към историята на анимето Покемон. След регистрацията, която отново се прави с g-mail, започва кратко представяне. Следва избиране на аватар и тук идва най-хубавото - хващането на първия покемон. В рейнджа на играча се появяват Бълбасор, Скуиртъл и Чармандър, а играчът трябва да избере кой от трите покемона да хване. На екрана се вижда реална карта, с реално местоположение и аватарът се движи, когато се движи човекът. Пред покемоните се появява покебол, който трябва да бъде хвърлен към един от тях по определен начин, точно както е в анимето. 

Играта има нива, значки, джимове, тиймове, покедекс, магазини, показва какви покемони има наблизо, какво е състоянието на покемоните, които са в притежание на треньора.Той може да събира предмети или да купува такива. Покемоните могат да еволюират, като за целта е необходимо да бъдат събрани определени покемон бонбони или pokemon candy. Всичко може да бъде купено от магазините, които се намират на реални локации. Интересното е, че въпросните локации играят ролята на портали в Ingress. 

Различните видове покемони се намират на различни места. Тоест ако играчът иска да си хване воден тип, трябва да отиде до воден басейн - река, море, океан и т.н. Това придава достоверност на играта и я прави още по-интересна. 

Самата игра има изключително много подробности, които са обяснени в графата Tips.

Очаквайте още подробности около Pokemon Go скоро.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…