Един от най-добрите майстори на спрея в цяла България- графити артистът Димитър Механджийски- Stern, изрисува Спортното училище. Художникът, влязъл не веднъж в ролята на учител по графити в пловдивски школа, остави своя отпечатък върху гигантска стена на входа на общежитието към „Васил Левски”. В типичния си стил и колорит Stern закачливо нарисува отличителните елементи на няколко вида спорт. Механджийски твори след покана от страна на ръководството на Спортното, като то е поредното училище, което вече може да се похвали с графитни платно по фасадата си с подписа на Stern. Митко не случайно е активен в разкрасяването на учебни заведения- завършил е педагогически профил.
 
Графитите са изкуство, което трябва да овладеете добре. Това не е само драскане върху стена, а нещо, което се запечатва и остава завинаги. Не си правете илюзии да рисувате върху нови сгради, защото това не води до добро отношение от страна на всички хора. Старайте се да използвате местата за предназначение, за това и бъдете креативни и отговорни, както към себе си, към изкуството, така и към града. Старайте се да бъдете полезни, а да не вредите, затова използвайте само местата за рисуване в Пловдив, или правете като нас - искайте разрешение от съответните органи, каза на една от лекциите си пред пловдивски ученици преди време Stern.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…