Започва ремонт на интериора в Хиндлян

Стефка Георгиева

Както вече ви информирахме преди седмица, още една перла в Стария град ще заблести и ще отвори вратите си за многобройни посетители. Това е къща Клианти. Тя е построена през далечната 1816 година, а през последните няколко месеца в нея кипяха ремонтни и реставрационни дейности. Интериорът на къщата е готов, а обзавеждането на стаите е към своя край. Дългоочакваното отваряне на вратите е към своя край, защото великолепната сграда ще посрещне първите си посетители в средата на следващия месец, като очакваме точната дата за голямото събитие.

Междувременно, друга красива къща също ще подмени интериора си. Това е Хиндлян, в която ремонтните дейности се извършват поетапно. Припомняме, че през миналата година бе ремонтирана банята на сградата, а през 2017-та на ред е интериорът. Това заяви зам.-кметът по културата Амелия Гешева, като допълни, че има и друго одобрени проекти за ремонт от по-стари етапи.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…