Безплатно обучение за доброволци, което има за цел да запознае участниците със същността на работата на доброволеца в проекта Европейска столица на културата, се организира от Фондация „Пловдив 2019“. Събитието ще се проведе в два поредни дни с идентична програма и модули – на 23 и 24 ноември, в голямата конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив. Програмата включва още усвояване на техники за разрешаване на практически казуси в работата “на терен” и ролеви игри за изграждане на умения за работа в екип. Входът и за двата дни е свободен с предварителна регистрация на сайта на фондацията или на линк: http://bit.ly/2j1pqwJ и без ограничения във възрастта и професията на желаещите да участват.

Обучението през първия ден ще се състои от 14:00 до 18:00 часа. Лектори в програмата са Маюми Танигучи – координатор от Международната доброволческа програма на партньорите на фондацията от EU JAPAN FEST, и Лиляна Лирка – координатор в Международния театрален фестивал - гр. Сибиу (Европейска столица на културата 2008), Румъния. В практическата част ще участва и Козмин Рапену, работил по проект за доброволчески обмен “Сибиу – Такаяма“. Идентичната програма позволява на всеки, който има желание, да избере в кой от двата дни да се включи. През втория ден, 24 ноември (петък), събитието ще се състои от 10:00 до 14:00 часа.

Обучението за доброволци е второто, организирано от фондацията за 2017, което се осъществява като част от платформата за информационни срещи и семинари ФОРУМ 2019. Първият за годината от тях,  се проведе през март с експерта от Вроцлав – Европейска столица на културата 2016 Мери Садовска. Активната работа на доброволците в реализирането на културни събития, част от програмата на „Пловдив 2019“, е важен елемент за успешното реализиране на мащабния проект Европейска столица на културата. Работата им ще включва посрещане на гости и артисти, ще имат възможност да са преводачи и реални участници в различни продукции.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…