„Аз съм Соня, пловдивчанката, която иска да ви попее малко, а не една недостъпна дива”. Така световноизвестното сопрано Соня Йончева  покани съгражданите си на концерта на Античния театър утре, който се очаква да е едно от музикалните събития на годината под тепетата. Певицата няма търпение да излезе на древната сцена, тъй като копнее за този миг от много дълго време, но заради ангажименти го е отлагала през годините. До този момент. Неслучайно концертът се казва „Завръщане” и е изцяло финансиран от примата и екипа й.

„ Този концерт е много персонален, много различен. От дълги години се опитвам да се върна в Пловдив, но зарази многото летни оперни фестивали не мога да намеря време да стигна до Античния театър. Сега, когато кризата е факт, дойде тази изключителна възможност. Сега желанието ми е да споделим цялата си положителна енергия в едно такова кризисно време утре вечер. Работих по програмата в последните седмици. Ще е букет от класическа музика и други изненади. Една от тях ще е красива българска песен- „Замълчи, замълчи” от филма „Любимец 13””, издаде оперната прима. Специален аранжимент за нея е направил Румен Бояджиев-син, който се очаква да излезе пред публиката със Соня Йончева утре.

„Ще ви изненадам и с друго. Искам да съм близко до хората, а не да правя дистанция. Затова ще изпея и нещо популярно”, обеща световноизвестното сопрано.

Брат й Марин Йончев, който от години живее и прави оперна кариера в Швейцария, също подчерта, че отдавна копнее да се прибере в родния си Пловдив. А утре ще изпее една красива ария.

„ Утре вечер ще бъде една различна Соня. Соня в друга светлина”, анонсира диригентът Найден Тодоров. И разкри, че сопраното ще направи връзка от тежкото в операта с онова, което кара младите да пълнят зали и арени.
„Този концерт е повод за шампанско.  Шампанско е Соня Йончева. Шампанско е Античният театър. Шампанско е оркестърът на пловдивската опера. Този концерт ще се помни дълго време”, смята маестро Тодоров.

В момента Соня Йончева работи по видеоклип, който настоявала да направи в България. Всъщност, без да го заявява, световноизвестното сопрано е посланик на българския дух по света. Последно е пяла фолклорна песен в специален аранжимент, разбира се, в Залцбург- вдигнала на крак австрийската публика с изпълнение на „Заблеяло ми агънце”. Казва, че е израснала с тези песни покрай баща си и че фолклорът е начин за изразяване на българите. И с усмивка приема понякога закачките от типа „оперна певица пее народни песни”. „Сигурно ще продължа да го правя”, не крие Йончева.

„ Този концерт е едно приключение на дипломацията и здравните органи за един здрав изпълнител”, коментира Георги Тошев с усмивка сложните стъпки, които Йончева и екипът е трябвало да направят, за да стигнат до Пловдив за „Завръщане” на Античния театър. Той припомни, че оперната прима е певицата с най-много оперни ангажименти в света в ситуацията с коронавирус епидемията.

Георги Тошев съобщи още, че Соня Йончева е поканила на концерта си утре вечер Кирил Ампов, който е направил възможно тя да бъде чута за първи път. Преди 20 години той я е представил на телевизионния екран в шоуто „Хит минус 1”. Тошев припомни, че от телевизията тръгва кариерата и на брата на сопраното- Марин Йончев, спечелил „Стар Академи” преди години.

1 comment

 • Comment Link Susan Benson Susan Benson Сеп 02, 2020

  Здравейте, Имате ли нужда от заем?
  Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм заемодател, а също и финансов консултант.

  Имате ли нужда от заем за стартиране на бизнес, завършване на проект, закупуване на къща или кола или имате нужда от заем по други лични причини? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове заемни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми. Ако се нуждаете от финансова подкрепа, можете просто да ни пишете по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или да ни пишете директно на WhatsApp чрез: +447903159998 и да получите отговор за миг.

  Ние сме всеобхватна компания за финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да подобрите вашите дългосрочни и краткосрочни финансови цели, защото вашата финансова стабилност е нашата крайна цел.

  Причини, поради които трябва да се свържете с моята компания за заем;
  * Удобство - Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
  * Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
  * Бързо директно финансиране - Получете кредита си в рамките на 24 часа след одобрението.
  * Гъвкав лихвен процент от 3%.
  * Високи цени на одобрение
  * Получавате шанс да изберете дата на изплащане, седмично, месечно или годишно за период от 1-30 години.
  * Лесно онлайн приложение.
  * Персонализирани насоки и експертиза.
  * Няма скрити такси

  Много хора са изправени пред ненавременни финансови предизвикателства и им е толкова трудно да получат заем от местните банки или други финансови институти поради някои причини.

  Ако наистина се нуждаете от решение на вашите финанси, просто пишете на моята фирма и ние ще ви помогнем със заем. Помогнали сме на много хора и организации, които са били изправени пред финансови затруднения по целия свят. Когато кандидатствате при нас, кандидатствате с доверена компания, която се грижи за вашите финансови нужди, нашият най-голям приоритет е вашата финансова стабилност и за вас ще бъдете погрижени през целия процес.

  За повече информация относно нашата оферта за заем, изпратете ни искането си за заем чрез:
  Имейл: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ИЛИ;
  WhatsApp: +447903159998

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…