Десетки пловдивчани се редят на опашки за дегустации на вино на поредното издание на Дефиле "Вино и гурме" на Трихълмието. В събота и неделя (5 и 6 май) десетки производители предлагат на гражданите и гостите на Пловдив да опитат от продукцията им на няколко локации из Стария град.

Местата за опитване са общо 9, като всяко от тях предлага различни червени и бели вина от поне 2-3 винарски къщи. Мнозинството от тях са български, като в хотел Бел Вил се предлагат и напитки от винопроизводители от Северна Гърция.

Освен вино, дегустаторите могат да опитат и "гурме" кухня - различни видове допълнения към алкохола, хапки, мезета, деликатеси и др. Масите за дегустиране са разположени в живописните градини под прохладна сянка, като тези в ресторант-градина Филипополис или обновените Конюшни на царя.

Всеки пловдивчанин и гост може да участва в дегустациите, като си вземе специални жетони. Освен тях програмата е богата и с различни културни събития. Освен винените, тази вечер се предвиждат и уиски дегустации в бар Крафтъ. В неделя по обяд се предвижда надиграване в Гергьовско хоро с клуб "Чановете". Събитието е от 12:30 часа на Хисар капия. Предвиждат се също детски работилници и презентации на опушване на месо и история на гроздето, производството и отглеждането на плода.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…