Стотици деца и техните родители преобразиха „Марица Юг” в Деня на отворените улици

Стотици деца и техните родители се включиха в Деня за отворените улици и преобразиха тотално булевард „ Марица Юг” днес. Натоварената с много движение в нормалното ежедневие пътна артерия бе затворена за автомобили и отворена за хората. Гумите на леките коли отстъпиха пред подметките на кецовете. Музика вместо рев на двигатели и клаксони. Хлапашки усмивки вместо навъсени физиономии зад волана, попаднали в тапата пред колелото на Водната палата. Смях вместо шофьорски ругатни. Чист въздух вместо изгорели газове. Така изглежда днес булевард „Марица Юг”. Макар и само за ден, той се превърна в място за спорт, екологично образование, култура, игри, забавления, почивка.

Пътното платно бе превзето от хвърчила и фризбита, рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито, фитнес зона, танци, творчески работилници, велоизяви и др.. На асфалта се играе морски шах, дама, туистър, “Не се сърди човече”, настолни игри. Любителите на цветята засаждат растения, на за разсад, вървят  образователни игри, беседи и занимания, посветени на устойчивия начин на живот и “разумното” придвижване.

Събитието е посветено на устойчивия начин на живот, еколого-съобразните форми на придвижване в града и намаляване на отпадъците. Организаторите са се погрижили дейностите им да оставят минимален отпечатък върху градската среда, като на място е организирано разделно събиране на отпадъците от платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…