Пластичната композиция „Коса“ представлява майка и дете, които са свързани в арка

 

В деня на християнските добродетели Вяра, Надежда и Любов- 17 септември се проведе церемонията по тържественото откриване на пластичната композиция „Коса“. Паметникът представлява майка и дете, които са свързани в арка и е дело на талантливия скулптор Атанас
Карадечев. Двете тела оформят бронзова фигура дълга 2,9 метра. Тя е отлята от бронз в леярна в Сопот и тежи 200 килограма.

 

Творбата е дарение от КЦМ 2000 Груп. Компанията е дългогодишен партньор и благодетел на Община Куклен в реализирането не само на мащабни инфраструктурни проекти, но и на такива в образованието и културата. Поводът за подаръка е 20-годишният юбилей, който община
Куклен чества тази година.

 

Празничното събитие започна с изпълнението на даровитите деца от музикална школа „Музичко“ с ръководител Валентина Трендафилова.

Пластиката откриха Мария Белчева - кмет на община Куклен и Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 ГРУП. Белчева благодари на дарителите от металургичното предприятие за монумента, а така също и за централния площад и парк. По думите и Куклен има най-красивия площад и парк в България, а пластиката “Коса“ е финалният
им щрих.

„Както е казано следвайте трите Надежда, Вяра и Любов, но най-голямата от тях е любовта. Това е и пътят, който трябва да следваме всички ние, и граждани, и община, и предприятия. Всичко, което правим, го правим с любов и желание и само това дава устойчивост, развитие и ползотворен живот.“- добави кметът Белчева.

Сред официалните гости бяха председателя на ОбС- гр. Куклен Елена Филева, зам.-кметовете на общината Христо Божинов и Гюлен Гоганов, членове на управителния съвет на КЦМ и общински съвет Куклен.

Събитието завърши с виртуозното изпълнение на „Time to say goodbay“ от Валя Трендафилова, която остави без дъх присъстващите и събра техните овации.

/част от снимките са на Димитър Несторов/

Звезда с името Куклен засия в Голямата мечка в чест на юбилей от създаването на общината. Подробности четете в Под тепето.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…