Огнен спектакъл на трупата „Палячи” и интересни исторически възстановки на „Белите орли”, „Дукс Антика”,  „Мос Майорум Улпие Сердице“ и „Чигот” привлякоха вниманието на пловдивчани и гостите на града през уикенда. В рамките на двудневния проект „Жив Филипопол” пространства като Форумите Север, Запад и Изток и зоната пред Римския стадион станаха арена на демонстрации на бита и занаятите, бойните умения на участниците.

Събитието даде още повече цвят на интензивния културен живот в Пловдив през почивните дни и накара мнозина да поспрат и да послушат интересните истории, разказани от участниците.

Проектът "Жив Филипопол – портал за пътуване през времето" се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура", програма "Любителско творчество`2022", и фондация "Пловдив 2019". Организатор на събитието е Сдружение за исторически възстановки „Филипопол".

Вижте събитието през обективите на фотографите:

 

17 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…