Рекордна посещаемост през първите три дни на ONE DESIGN WEEK 2015

Международният фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK в Пловдив, който се провежда в Пловдив между 19 и 28-ми юни, събра рекорден брой посетители. Само за три дни над 5 000 почитатели на съвременния дизайн са посетили 30-те локации на фестивала и мащабната интерактивна 3D инсталация „Cnnctr“ („Конектор“), създадена специално за дизайн седмицата от арт-колектива “Мелформатор”, с финансовата подкрепа на Programista и съдействието на Община Пловдив.  

Близо 1000 човека се включиха в първия ден на аудио-визуалния проект Cnnctr, който се провежда всяка вечер от 21:30 ч. върху бившия Партиен дом, гр. Пловдив. Те взаимодействаха с интерактивния 3D мапинг чрез специална апликация, достъпна за мобилни устройства с iOS и Android операционна система. До момента в дигиталната инсталация са се включили над 700 потребители, като средна продължителност на сесията е 5 мин. и 34 сек. 

В програмата на международния дизайн фестивал ONE DESIGN WEEK  предстоят още много разнообразни и интересни събития -  професионален форум на 27-ми юни в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, в който ще вземат участие световноизвестни имена от  международната дизайн сцена; презентации; практически лекции; дизайн работилници; прожекции; дискусии; детска програма; дизайн базар с над 40 участници от цяла България и мн.др.

Финалното АBSOLUT парти на ONE DESIGN WEEK ще се проведе на 26-ти юни в Държавна опера, Пловдив, пл. "Централен" 1. Специално за събитието идва една от най-ярките звезди на нюйоркската клубна сцена - Nomi Ruiz.  Вокалистката на групите Hercules & Love Affair и Jessica  ще свири за първи път у нас.

Начало: 22:30

Вход: свободен 

 

1 comment

  • Comment Link ььь ььь Юли 17, 2015

    Завършващото парти беше под всякаква критика - колоните бяха поставени от някой глух! Имаше нелоша музика от която нищо не можеше да се чуе и те болеше главата след 30-та минута!!!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…