Street Masters 2015 final beatbox battle

В първата вечер на Европейското първенство за стрийт култура – Street Masters 2015, беше истинско мазало

Събитието бе открито с концерт, в който участие взеха Веси Бонева, Тодор Гаджалов, Литър Джак и много други. Той се проведе под надслов „Продължи линията на живота си без дрога“. Стелиян Димитров, инициатор и организатор на кампанията, заедно с няколко български изпълнители представиха песента, посветена на кампанията – „Линията на живота“ пред пловдивска публика. Призивите на изпълнителите, които се радваха на огромно внимание, гласяха „Не убивайте себе си, не използвайте наркотици“, „Нека децата знаят защо организираме кампанията“ и т.н. Песента за кампанията бе изпълнена от Стелия, Веси Бонева, Тодор Гаджалов и Литър Джак, като за записването на вокалите е спомогнал Николай Николов от група НИ.КО, а самата песен е дело на музикантите от група Респект.

След концерта, на който малки и големи не само се забавлявана, но и замислиха над текстовете, посветени в борбата с наркотиците, започна големия батъл. Водещ на Европейското първенство по бийтбокс беше Део, който събра още по-близо любопитните погледи не само на присъстващите на събитието, но и на случайни минувачи.

В третото по ред Street Masters дерби, взеха участие 16 бийбоксъра от цяла Европа. Батълите бяха истинско меле, събиращи шампионите на европейските страни. Конкуренцията беше повече от ожесточена и в дадени моменти журито не можеше да определи кой да продължи и кой да отпадне. Битките протичаха, както повелява традицията – 1 в 1 – двама бийтбоксъра, един срещу друг на сцената. Всеки от тях имаше по 2 рунда от по 90 секунди, които в дадени моменти се оказа недостатъчни, за да може да се изяви пълния талант на изпълнителите. 

Трудно е да се определят фаворитите на публиката, тъй като всички бяха посрещнати особено шумно и топло. За съжаление, нашенци отпадната на четвърт финалите, но ние ги поздравяваме за тяхната работа и умения, които са постигнали. Особено интересен беше батъла между двамата англичани, които показаха особено висок стил. Особено силно беше представянето на белгиецът Big Ben, от когото очаквахме да достигне до финал, но това така и не се случи. На сцената на  Street Masters 2015 видяхме както олд скуул-а, така и ню уейва в бийтбокса, което определено прибави допълнителен заряд към и без друго, разтърсващото преживяване.

И като казахме разтърсващо – браво на озвучителите. Басът на изпълнителите беше толкова силен и плътен, че бутилки от минерална вода се обръщаха по сцената, тръпнещи в очакване на името на новия Европейски шампион. Разбира се, не трябва да пропускаме и 3-те момичета, които се явиха на шампионата. При тях победителката се избра посредством точкова система, чрез която бяха оценявани.

Ако не сте присъствали на мощното събитие – няма да ви държим повече в напрежение и ще ви съобщим победителите. При жените това е френското момиче, мастър на бийтбокса – Flashbox, която тотално разгроми своята конкурента. При мъжете, носител на престижната титла, стана двукратният шампион на Холандия – B-Art, който показа невероятен стил, техника и спортсменско отношение към конкуренцията. 

След броени часове ще разберем кои са мастърите в хип-хоп танците във втората вечер на Street Masters 2015. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…