Работниците не са сигурни дали ще приключат в отредения срок

Стефка Георгиева

Активна работа кипи по бъдещата занаятчийска чаршия на Пловдив. Както вече ви информирахме, тя ще се намира на ул. „Стръмна“ в Стария град и ще приюти под крилото си майстори от Камарата на занаятчиите. Един от обектите дори вече е отворил врати. Това е майсторът хлебар, който пореща клиенти всеки делничен ден след 14:00 часа.

Междувременно, строителна бригада работи по ремонта и реставрацията на част от крепостната стена и къщите, намиращи се в близост до нея. „Първо трябва да бутнем ронещата се мазилка, после измазване наново. След това други колеги ще боядисат фасадите на сградите, а на финала ще се възстановят и автентичните орнаменти по къщите“, разказа ни един от работниците по време на обедната си почивка.

Бригадата не знае колко време ще и отнеме да се справи с цялата задача, но са оптимисти поради добрите метеорологични условия. „Като приключим тук, местим скелето и продължаваме надолу по улицата“, заявиха още майсторите.

По официални данни, занаятчийската чаршия ще бъде готова до края на месеца, а дюкяните ще отворят врати на 1-ви юни. Идеята е улицата да ни пренесе в миналия век, където можем да видим как работят майстори ковачи, грънчари, пекари и други, които съхраняват автентичността на занаятите под тепетата.

 

Image Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…