Катедрален хор Пловдив отбеляза 166 години от първото му изпълнение с обща изява с официалния църковен хор към Катедралата на Базиликата на Матера и пловдивските девойки от Евмолпея

4-годишният Майкъл получи историческо кръщене в Пловдив

Присъстващите на днешната меса в Пловдивската католическа катедрала днес имаха възможността да чуят три хорови формации да огласят храма. Така в „Св. Лудвиг“ сляха няколко празника в един в неделя сутрин. Катедралният хор към храма отбеляза 166 години от първото си изпълнение с обща изява с официалния църковен хор към Катедралата на Базиликата, Матера - Смесен хор "Кантори Матерани" и пловдивските девойки от „Евмолпея“. Богомолците се наслаждаваха на ангелските изпълнения, припяваха с тях и дори си позволяваха да аплодират хоровете.

След отслужената света литургия с песнопения в чест на празника „Св. Троица“ в католическия храм на Пловдив бе извършено и ритуално кръщене. 4-годишният Майкъл получи свето кръщение, което ще помни завинаги. В чест на приемането му в лоното на вярата за него заедно казваха молитви на български и италиански, а после пяха химни всички хористи.

Репортаж и снимки от събитието може да видите в Под тепето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…