В града влизат и държавни пари за пътна инфраструктура

Правителството отпусна средства за разплащане на окончателното завършване на ремонта на сградата и залата на пловдивския театър. Реконструкцията на Драмата вече е напълно подсигурена финансово и се очаква дейностите да завършат в срок, за да може сцената да функционира още от есента. Това е факт с днешното решение на Министерски съвет. Кабинетът одобри допълнителни разходи и трансфери в размер до 12,270 млн. лв., от които 4,185 млн. лв. се предоставят на Министерството на културата по политики в областта на опазване на движимото и недвижимо културно наследство и на създаване и популяризиране на съвременно изкуство в страната и в чужбина и достъп до качествено художествено образование. Средствата ще бъдат разпределени за ремонта на пловдивския театър и за консервация и реставрация на Голямата базилика в археологическия резерват „Ранносредновековен град Плиска“.

Правителството одобри и допълнителни разходи по бюджетите на общини в размер на 8,085 млн. лева. Средствата са предназначени основно за ремонт и рехабилитация на общинска пътна инфраструктура и обекти на общините Пловдив, Силистра, Дулово, Тутракан, Кайнарджа, Алфатар и Долна баня.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…