Демонстрациите на Улицата на майсторите в Стария град са с благотворителна цел. Всеки ден гостува топ готвач

 

Пролетният панаир на занятите завладя улица „Стръмна“ в Пловдив. Тазгодишното издание ще продължи до 19 май 2024 г. То е в подкрепа на децата със синдром на даун и под мотото „За щастлив и пълноценен живот“.

 

От днес до неделя при майсторите всеки ден гостува топ готвач. Ще имате възможност да се докоснете до неповторими рецепти доказали се във времето, да се насладите на множество самобитни вкусове, допълнени с домашно приготвена пролетна лимонада.

 

На 17 МАЙ /петък/ 12 ч, – ще се докоснем до родопските ни корени с традиционен пататник, под ръководството на майстор Varta Torosyan , участник във втори сезон на “Hell’s Kitchen”. Ще опитаме домашен сладолед, приготвен за 10 минути, а накрая ще се пренесем в Париж с Креп Сюзет (глазирани палачинки) от френската кулинарна класика. На гости с вкусни гозби ще ни бъде Иван Звездев в на 18 май /събота/.

 

Майсторска надпревара в занаята може да наблюдаваме на художествения пленер „Шарени чорапи“.

 

 

Има предвидено и специално ззнесено занимание на деца със синдром на Даун от клуб „ВСЕКИ МОЖЕ”. /14.00ч/.

 

Посетителите ще могат да се докоснат и до света на иконописта. В него ни пренася майстор Елена Георгиева.

 

Всички посетители могат да съберат поечати от ателиетата на Улица на занаятите в специална карта и участват в томбола с множество награди.

 

През почивните дни ще има безплатни детски работилници за плетива, кулинарни изненади от майстори готвачи и томбола за участниците в ателиетата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…