За предстоящите концерти в юбилейния XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” този уикенд

Емблематичният ансамбъл BELGIAN BRASS SOLOISTS излиза на сцената на Фестивала на 24 май в Малката раннохристиянска базилика. И петимата участници в него са прочути белгийски музиканти и педагози.

Веско Ешкенази – един от най-изтъкнатите цигулари на нашето време, концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам  ще музицира в Епископската базилика на 25 май заедно с акордеонистката Вероника Тодорова и пианиста Георги Милтиядов, представяйски програмата “В света на музиката”, подготвена специално за Фестивала.

Световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова – камерзенгерин на Виенската опера пристига за МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” на 5 юни заедно с изключителния пианист Людмил Ангелов директно след ангажименти в Миланската Скала. Двамата знаменити артисти ще изнесат съвместна концертна програма за първи път в Пловдив.

Фестивалът е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо. Билети за концертите - онлайн в мрежата на Ивентим.бг и на място пре

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…