ONE ARCHITECTURE WEEK приобщава река Марица

Осмото издание на архитектурната седмица ONE ARCHITECTURE WEEK се открива днес в Пловдив. Близо 100 участници от 25 страни ще се включат във форума, който ще продължи до 27 септември. Фокусът на фестивала тази година е река Марица. Коритото й ще е и център на проявите от програмата. Стартът на ONE ARCHITECTURE WEEK ще бъде обявен от сцената на Плажа на Марица, където по-късно вечерта безплатен концерт ще има Рут Колева. Една от атракциите тази вечер е предвиденото екстремно прекосяване на реката от бряг до бряг по лента над водата. Куратор  на тазгодишното издание „При-общена река” е Мерве Бедир, архитект с дългогодишен опит в различни проекти от сферата на дизайна и архитектурата в цял свят.

Фестивалът се организира с подкрепата на Община Пловдив и Фондация „Америка за България“, в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…