Тази година празниците ще продължат цяла седмица

Организаторите с радост дадоха пресконфереция за предстоящите тържества на Стария град, които ще започнат на 21-ви този месец и ще продължат цяла седмица. Повод за тяхната радост е все по-големия интерес от страна на пловдивчани и партньори, които се присъединяват. 

„Празници на Стария град“ водят своето начало от 2012-та година. В предните издания акцентът е бил върху видни, исторически, пловдивски личности. Тази година обаче традицията ще бъде разчупена и акцентът ще бъде поставен върху наследствата, които ни дава старият Пловдив, като архитектурни забележителности, тепетата и т.е. Все места, които хората знаят и обичат, съобщиха организаторите.

Мотото тази година е „Старият град Е…“ А какво се крие зад него? Посетителите на тържествата ще могат да запишат на парчета от пъзел, който на финала ще образува табло от 33 части, а таблото ще бъде подарено на фондация „Пловдив 2019“. Откриването ще се състои на Античния театър от 19:00 часа на 21-ви септември, когато ще можем да чуем цигуларят Минчо Димитров, кларинетистът Илин Илиев и учениците от музикалното училище „Добрин Петков“.

Пъстра и цветна ще бъде тазгодишната програма. 50 майстора от различни краища на страната ще се настанят удобно и ще демонстрират различни занаяти, сред които килимарство, свещарство, шапкарство, дърворезба, сладкарство и какво ли още не. Особено интересно ще бъде представянето на един от най-древните занаяти по нашите земи – плъстене. 

И за да няма неприятни изненади, организаторите са предвидили алтернативни дестинации в Стария град при случай, че метеорологичните условия го изискат. Остана само да очакваме невероятния панаир на занаятите.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…