Музикални дни Тримониада стартират през ноември

"Не забравяйте Пловдив след 2019" е мотото на международния форум

Галина ВрачеваНов фестивален формат ще обогати културния живот в града. Именита пианистка и композитор Галина Врачева, съосновател на вертикално стартиращия Младежки Камерен Оркестър „Франк Мартен Плейърс”, ще изненада Пловдив с различен по съдържание и насоченост международен музикален форум- Музикални дни "Тримониада".

Съгласно историческите данни, името на града Тримонциум датира от началото на нашето летоброене, затова е на две хиляди години. А нашето музикално задължение е да запазим влиянието на Културната столица и след 2019, затова цифрата 2020 например магически ни води към човешката мечта: вечността, сподели Галина Врачева.

Новият музикален фестивал "Trimontiada" има за цел да популяризира и сприятели хората на изкуствата от България и множество други страни чрез съвместно концертиране на голяма сцена и дискусионни срещи на елитни артисти, журналисти, философи и други съвременни наблюдатели и анализатори на нашето изключително задъхано съвремие, допълва Галина Врачева.

Фестивалът е разделен на зимна и лятна сессия от два вида концерти: Дискусионни радиоконцерти от Първо студио на Радио  Пловдив под название „Огледални вечери" (зимни концерти) и  интерактивни летни концерти за средни и големи формации на открита сцена под название „Горещи нощи".

Фестивалът ще започне тази година с три зимни радиоконцерта в Първо студио на Радио Пловдив на 21 ноември с дискусионен радиоконцерт на тема: "Културен журнализъм - какво е това?"

Младежкият Камерен Оркестър  "Франк Мартен Плейърс" от НУМТИ „Добрин Петков” с ръководител Виолета Стоянова ще музицира с флейтистката от висока  класа Дороти Биндинг в изискването на професионалния обичай за максимална подготовка и минимален брой репетиции директно в ефира.

Следват още два концерта от Първо студиото на Радио Пловдив на 27 ноември и на 4 декември с теми: „Роден за музика",  разглеждащ значението на музиката в условията на съвременните пазарни закономерности и детският концерт „Голямата тайна" с участие на ярки детски таланти от Корея, Швейцария, Германия, както и пловдивски подчертани и новооткрити таланти, техни партньори

Билети за Фестивал „Тримонтиада” ще могат да се закупят от мрежата на Евентим и от Билетен център Пловдив пред Общината, както за отделните концерти, така и за цялата зимна сесия.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…