Големият победител в Сънданс “Аз, Ърл и умиращото момиче” и 3D филм за най-големия метъл фестивал Вакен дават началото на       10-тата кинопанорама в LUCKY Дом на киното

Така очакваното за всички ценители на хубавото кино събитие започва днес. Първата откриваща прожекция е от 18:30 часа  в зала 1 на големия победител на фестивала Сънданс “Аз, Ърл и умиращото момиче”. Филмът на  Алфонсо Гомес-Рехон е уникално смешната и затрогваща история на Грег, който избягва дълбоките човешки взаимоотношения, убеден че така по-безопасно ще премине през минното поле на пубертета. Той дори определя най-добрия си приятел Ърл, с когото заедно правят късометражни пародии на класически филми, “повече като колега”. Но когато майка му настоява да прекарва повече време със съученичката си Рейчъл, която току-що е била диагностицирана с рак, Грег открива колко въздействащо и важно може да бъде истинското приятелство.

Посрещнат с овации на крака при премиерата си на фестивала „Сънданс”, „Аз, Ърл и умиращото момиче“ е забавно, трагикомично, попкултурно удоволствие, което едновременно използва и преобръща с намигване клишетата от всички филми за съзряването.

 

  Отново в зала 1 от 20:45 часа можете да гледате 3D продукцията “Хеви метъл фестивал Вакен”. Фенове от всички краища се събират веднъж годишно в Германия за най-големия хеви метъл фестивал в света – Wacken Open Air. Хеви метъл фестивал Вакен е най-върховният документален филм за това диво парти на открито. Заснет от 6 екипа с 18 камери, той ни отвежда зад кулисите, за да ни срещне с „Антракс“, Алис Купър, Хенри Ролинс, „Моторхед“, „Рамщайн“ и „Дийп Пърпъл“ и да ни потопи в океана от бира, погото и хаоса, които са неизменна част от фестивала. Четири дни, пропити от алкохол, обзети от лудост и потънали в кал и оглушителна музика, преживени от четирима души от публиката от Германия, Азия и САЩ. Пригответе се да скочите на сцената с „Дийп Пърпъл“ и да сърфирате в тълпата, докато интрото на "Smoke on the Water" изпълва въздуха на фона на германския здрач.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…