За пореден път на 12 и 13-ти декември в гр. Пловдив, в зала Олимпиада, ще се проведе VIII-ми национален танцов фестивал "Децата ни танцуват". Фестивалът се провежда в шест танцови категории: мажоретки, hip-hop, народни, класически, характерни и съвременни танци. Възрастовите групи са: деца до 8 години, от 8 до 12 години, от 12 до 16 години, и над 16 години. Състезателните категории са: соло, дует, трио, малки групи до тринадесет участника и големи групи. Конкурсът е за аматьори в изброените танцови категории. Журито се състои от почетен председател Петър Локанов, членове проф. Лили Драгулева и проф. Антон Андонов.

Наградният фонд на фестивала е грамоти за участие, дипломи I-во, II-ро и III-то място, купи и медали, Градн При купа за всяка танцова категория и предметни награди. От тази година състезанието по класически танци е на името на проф. Петър Локанов. Гранд При купата в класически танци е изработена специално за повода. Тази година ще бъде връчен почетният знак на сдружение за култура, изкуства и спорт Немезида, с председател Мариана Данева на проф. Петър Локанов за цялостен принос в развитието на класическия танц в България. Създател, главен организатор и собственик на фестивала е сдружение Немезида. Фестивалът започва в 8:00 часа сутринта, вход свободен за всички граждани. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…