Новите филми на Вим Вендерс и Тери Гилиам на София Филм Фест в Пловдив от 17-ти март

Най-добрият австралийски филм за всички времена „Да се събудиш в страх“ ще бъде лично представен пред пловдивчани от режисьора му Тед Кочев

11-тото издание на София Филм Фест под тепетата наближава. Фестивалът ще се проведе от 17-ти до 27-ми в Lucky Дом на киното, като ще можете да видите 28 заглавия. Продажбата на билети започва от 11-ти март (петък) на касата в дома на киното, на цена 6лв за една прожекция и 25лв за карта за 5 прожекции.

Рубриката ГАЛАПРОЖЕКЦИИ включва редица любопитни заглавия. На първо място ще можете да видите новият филм на Вим Вендерс “Всичко ще бъде наред” и то в 3D формат. Лентата с участието на Рейчъл Макадамс и Шарлот Генсбур ни среща с писателя Томас, който се опитва да се съвземе след тежък инцидент и да продължи напред. Един филм за осъзнаването, че не само времето лекува раните, но и куражът да се изправиш пред проблемите и да простиш. Особено на себе си.

В “Нулевата теорема” на Тери Гилиъм участва двукратният носител на „Оскар” Кристоф Валц като Кохен Лет – ексцентричен и асоциален компютърен гений, обзет от екзистенциално безпокойство. Той живее в изолация и има за задача да открие какъв е смисъла на живота. Неочаквани гости обаче ще му  помогнат да познае любовта и сам да пожелае да открие смисъла на съществуването си. 

Дълги години се смята, че филмът на Тед Кочев “Да се събудиш в страх” (1971) е безвъзвратно загубен, но Австралийският национален филмов и аудио архив и „ArtLab Deluxe” успяват да го реставрират. Джон Грант е учител, който пристига в отдалечено миньорско градче с идеята да преспи една вечер. Но тази една вечер става пет, а той се движи към собственото си унищожение.

Гледайте Пенелопе Крус в “Ma Ma” - един изпълнен с много въздействащи емоции, типично по испански, филм. Вдъхновяваща история за живота, смъртта, романтиката и майчинството.

“Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син” разказва за едно момче от отдалечено босненско градче, чийто живот се срива заедно с важните исторически събития в региона. За неговото краткотрайно, но важно появяване на сцената на тези събития. За начина, по който висшите политически интереси използват скромния живот на един човек. Филм за вечното жертвоприношение.

Рубриката  В НАЧАЛОТО БЕ МУЗИКАТА има с какво да зарадва всички меломани. “B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989” е един филм за музиката, изкуството и хаоса в дивия Западен Берлин през 80-те. Забързан колаж от истории от едно диво, но креативно десетилетие, започващ с пънк и завършващ с парад на любовта. 

С “Кърт Кобейн – Montage of Heck” ще преживеете както никога досега Кърт Кобейн с един от най-оригиналните и задълбочени документални филми за всички времена и единствен официално одобрен портрет на една от най-големите музикални икони.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…