Шоу програма и дрон презентации в петък и събота вечер

Организаторите пазят най-доброто в тайна

Паулина Гегова

За първи път в България се организира дрон фестивал, който се стреми да не се затваря в границите на държавата ни, а да е космополитен. Точно затова в петък и събота на Римския стадион ще се проведе международния филмов фестивал DroneUp.

Ще се включат участници от 5 континента, 32 държави с общо 36 късометражни филма, с дължина максимум до 6 минути. Петъчната вечер ще започне с неочакваното, като организаторите ни обещават нещо зрелищно, за което ще се говори дълго време. Освен филмите ще има и музикална и шоу програма с танцьори в различни стилове и изпълнители в лицето на родният и добре познат Dj Skill, както и заслужилият си световно признание Skiller.

Категориите, в които ще се състезават участниците са 6, като за всяка е отделен награден фонд. Те са: природа; пътуване; град; екстремно, диво, култура и спорт; разказ и история; България.

Екипът, стоящ зад всичко се състои от млади и амбициозни хора от цяла Европа – България, Дания, Полша, Норвегия. Целта им е да покажат нашия свят, нашето ежедневие през птичи поглед. Тогава всичко изглежда по-красиво. Организират го в Пловдив, защото градът разполага с всички предпоставки за природни, исторически, архитектурни и културни забележителности, които могат да се покажат на световен мащаб. Точно и затова БНТ предоставят филм, направен специално за Пловдив, с който ще се открие фестивалът.  Освен всичко ще се раздадат и статуетки на победителите, които организаторите Петьо Петков и Веселина Шаранкова също не показаха.

За сега, най-големият дрон фестивал в света се провежда в Ню Йорк, но този в Пловдив е вторият изобщо провел се някога, което дава шанс да се развие. Община Пловдив, в лицето на Амелия Гешева, подкрепят екипа и са горди, че са избрали именно града на Тепетата за целта.

 

Всичко ще бъде изрядно, забавно, свободно, но и професионално. Специализирано в кинематографията 5 членно жури ще оценява прожекциите, като главен представител ще е българският аниматор Златин Радев, който беше номиниран за Оскар през 1991г. за анимацията си "Консервфилм".

1 comment

  • Comment Link пешо пешо Авг 16, 2016

    От колко часа е събитието?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…