Съботната вечер на лятно кино „Орфей“ обещава да е повече от интересна! От 21:20 часа можете да гледате филма на Жан-Жак Ано ЛЮБОВНИКЪТ.

Създаден по великолепния едноименен роман на Маргьорит Дюрас, ЛЮБОВНИКЪТ  е филм зa младостта, страстта и еротиката. Сама, с голяма женска компания или с мъж, но този филм трябва да се гледа.
За онези, които не са чели романа, времето е 1929, а мястото колонизиран Виетнам. Млада французойка от семейство с финансови затруднения се връща в интерната си, но по пътя тя среща заможен китайски бизнесмен. Той й предлага да я откара до града...и на задната седалка на седана му прехвърчат искри. Може ли горещата връзка, която започва между тях, да преодолее класовите ограничения и обществените нрави на времето?

 

От 23.30 часа е прожекцията на ХРАНА ЗА ДУШАТА. Филмът на Фатих Акин е включен в рубриката Балкански комедии. Фатих Акин е добре познат на всички киномани, а ХРАНА ЗА ДУШАТА е един от любимите им филми. Когато младият ресторантьор Зинос е изоставен от приятелката си Надин, защото прекарва повече време в ресторанта си, отколкото с нея, той решава да го продаде и да я последва в Шанхай. През последните три седмици до продажбата пълна анархия завладява „Храна за душата“: готвачът решава да сготви всички ястия, които винаги е искал да предложи, а новият DJ кара клиентите да танцуват. Но всичко това се харесва на посетителите и заведението добива култов статус, а Зинос трябва да вземе окончателно решение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…