Сред акцентите в програмата са форумът с лекции на четири световно известни експерти от комуникационния бизнес, рекламният конкурс и награждаването, и закриващото парти с Matt Jones от Nikki Beach в Сен Тропе

В четвъртък тази седмица започва седемнадесетото издание на най-голямото рекламно събитие в България - фестивалът на Българска асоциация на комуникационните агенции - ФАРА, което за първи път ще се проведе в бъдещата Европейска столица на културата – Пловдив. Темата на Фестивала тази година е Трансформация, а концепцията и креативната кампания са дело на Ogilvy Sofia. Tрансформaция се случва на всички нива в събитието – в локацията, формата и предназначението му, което вече е да образова, информира и вдъхновява по-широка публика с интерес в сферата на комуникационния бизнес. 

Фестивалът започва в четвъртък с журиране на категориите, които са отворени за присъствие на всички акредитирани. Тази година във Фестивала има 34 заявки в категория “ТВ реклама и кинореклама”, 16 в категория “Други филмови форми”, 8 в “Радио реклама”, 10 за “Прес реклама”, 17 в “Out of Home, външна и вътрешна реклама и 16 – в категория “Ambient”. За “Корпоративна и бранд идентичност” се борят 11 заявки, 14 – за “Опаковки и етикети”, 39 – за оспорваната категория “Art Direction” и 15 – за “Рекламен текст”. 10 са кандидатурите за “Уебсайтове, микросайтове и мобилни приложения”, 9 – за “Онлайн реклама”, 8 - за “Социални медии”, 16 - за “Интерактивна кампания”. За “Събития” има 8 кандидатури, за “One-to-one Communication” са 27, за “Комуникационна кампания” – 24, за “Иновативно използване на традиционни медии” – 22, а за “Иновативно използване на дигитални медии” – 13. 6 са проектите, които си успорват наградите за “Нови комуникационни канали”, 11 за “Дигитална кампания” и 14 - за “Медийна кампания”. На мястото на събитието в Културен дом “Борис Христов” в Пловдив от 15 до 17 септември ще бъде  представена и изложба на рекламните проекти, участващи в конкурса. 

След журирането в четвъртък, следва откриващото парти на БАКА и Smirnoff в Капана, където се случва и първата Нощ на Рекламоядите под Тепетата, която ще предложи на присъстващите прожекции на интригуващи, шокиращи и смешни реклами, които показват страстта, креативността и трендовете в света на рекламата. В Пловдив ще бъде премиерата за България на част от Реколта 2016 на Рекламоядите от селекцията на Жан Мари Бурсико. Събитието е част от глобална инициатива, която събира публика от ентусиасти и професионалисти в сферата на комуникациите и медиите по целия свят, за да се наслаждават на рекламата, като форма на изкуство. 

В петък (16 септември) ФАРА продължава с основния акцент в програмата на Фестивала - семинарната програма, в която участват четирима топ международни експерти от различни сфери на комуникационния бизнес: дългогодишният фотограф на Benetton Оliviero Toscani, футуристът и автор на Тhe Independent Hamish McRae, бившият бранд директор на фестивала Cannes Lions Senta Slingerland и Lucas Conte – глобален стратегически планьор на Saatchi & Saatchi, който печели общо 9 награди на Cannes Lions 2015 с кампанията си #HIVHEROES. Вечерта в петък е посветена на #WTF Party на OLX във Виенския павилион на Панаирното градче. 

В събота от 20 часа в предстои награждаването на победителите в седемнадесетото издание на рекламния фестивал. Веднага след това започва и закриващото парти на фестивала, с подкрепата на bTV и специалния гост диджей – Matt Jones. Kaто настоящ резидент диджей в един от най-известните клубове на Сен Тропе - Nikki Beach, той смесва някои от най-известните имена на световната електронна сцена в момента и гостува в най-големите клубове по света. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…