„Капана фест” ще се проведе на 14, 15 и 16-ти октомври и това издание на фестивала ще бъде по-различно, тъй като голяма част от събитията в програмата ще бъдат в новите зони на творческия квартал. Ще бъде осигурен лайф стрийм във фейсбук, така че хората дори да не са физически на фестивала, ще могат да следят какво се случва на сцената и в публичните пространства наблизо.

В петък, рок сцената ще открие румънската  desert stoner rock банда RoadkillSoda. Веднага след тях ще се качат американците от House of Broken Promises, които ще ни пренесат отвъд океана с тежък southern metal sound. Първата вечер на рок сцената ще закрие българската хард кор машина Last Hope. Съвсем различни музикални настроения ще ни предложи сцената на Ядрото. Тук, със специално подготвена програма на Държавна опера Пловдив, ще бъде представен проекта "Браз Асоциация при Държавна Опера Пловдив".

Световноизвестният акордеонист Петър Ралчев ще се качи на сцената заедно с Пейо Пеев - гъдулка,  Недялко Недялков - кавал и  Ангел Димитров - китара. На виртуозния китарист Ангел Димитров се пада честта да бъде едновременно ритъм секция (ритъм и бас) и хармоничен инструмент сред своите колеги и приятели. Музикалната програма на сцената на ядрото ще закрият Нина Николина и Калин Вельов с най-новия си музикален проект Pendara Ethno Project , в който участва и народната певица Екатерина Ангелова.

Съботният следобед стартира с музикалната селекция на Aftereight - Dj дуото познато на Пловдив като резиденти на култовия клуб Apartment 101. След тях, излизат  Krekhaus Jam.  По същото време на сцената пред No Sense, ще свирят Faded Square и NU/ANCE - две определено алтернативни банди, отново представители на модерното младо поколение.
Рок сцената ще закрият култовите алтърнатив легенди от Panican Whyasker, които ще представят материал от предстоящия си албум 'Sick Colored Planet'. Преди тях обаче, публиката първо ще срещне изгряващата psychedelic rock банда Sinoptik от Украйна. На сцената на улица „Загреб“, КoKa Mass Jazz и The Kitchen Brothers ще завършат вечерта с музикалния фънк коктейл Groovy Jam Shoes, номиниран за албум на годината в Barricade Radio – UK. 

В неделя, рок сцената пред No Sense ще бъде връхлетяна от истинска метъл инвазия още рано през неделния следобед. Специално за случая се събира една от култовите през последните години пловдивска банда Collapso. След тях като съпорт акт на Odd Crew ще забие младата траш надежда на Словения BattleХ, които веднага след изпълнението заминават на европейско турне. Честта да закрият КАПАНА ФЕСТ се пада на унгарския уърлд проект с ярка българска следа – Meszecsinka. Преди тях публиката ще има щастието да гледа и слуша ексклузивно представление на Камарата Пловдив при Държавна Опера Пловдив, със специалното участие на световно признатия български кларинетист Илиан Илиев и маестро Деян Чобанов.

В петъчната и съботната вечер посетителите на фестивала ще могат да се насладят и на изпълненията представени на акустичната сцена на ул.“Георги Бенковски“. Акцент тук ще бъде участието на джаз квартета The Teachers, в който свирят двамата най-утвърдените китаристи на България - Цветан Недялков и Веселин Койчев.

За по-голям простор и уют на квартала ще бъде затворен паркинга на улица „Златарска“, съобщиха организаторите, като мястото ще се използва за базара, който ще представя занаятчии от цялата страна.

В рамките на „Капана фест“ ще има състезание на тема: „Обособяване на халите като културен мост между бъдещето и настоящето“. Проектът вече е започнат и ще бъде развит до 2019 година, като стените на сградата ще бъдат изрисувани със събития от българската история. Графитите ще изобразяват миналото на квартала и на сградата, както и самият „Куршум хан“, на чието място са построени Халите. Във фестивалната програма са включени спортни мероприятия под формата на игри с публиката, тренировки и други. На улица „Христо Дюкмекчиев“ ще има представления със съвременно танцово изкуство, скейтбордисти, уоркшопи, брейк танци, фънки, суинг с  участници от цялата страна.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…