Изненадващ микс от класически джаз и бийтбокс предлага проектът JAZZ 'n' GROOVE TALES на  Марина Господинова, който ще  звучи за първи път пред публика на 19 октомври от 19.00 часа в залата на Радио Пловдив. Концертът е част от програмата на седмия сезон на „Камерна сцена Пловдив“.

Позната с оригиналните си и изразителни интерпретации, в новия си проект Марина Господинова поднася задълбочен и сериозен прочит както на класически джазови пиеси и боса нова, така и на композиции от съвременни автори. За да очертае най-новите тенденции в развитието на вокалния джаз, в част от темите певицата смело включва и бийтбокс. Този новаторски подход и елегантното й вокално присъствие надграждат музикалния материал до по-високо ниво, в което звук и ритъм придобиват изненадваща и неповторима идентичност.

За новия си проект Господинова е поканила маестро Живко Петров, Димитър Карамфилов и SkilleR. „Всеки от тях има ярък индивидуален почерк и това ни позволява смело да интерпретираме както класически теми, така и съвременни композиции. Благодарна съм им, че споделяме общото вдъхновение и стремежа да свирим модерен джаз“ - казва певицата.

Марина Господинова е сред водещите джазови вокалисти у нас и преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Пианист, композитор, продуцент и аранжьор, Живко Петров е един от най-влиятелните съвременни български музиканти. Премиерата на соловия му албум „After 4“  в миналия сезон на „Камерна сцена Пловдив“ премина при изключителен зрителски интерес. Контрабасистът Димитър Карамфилов е основна фигура на родната музикална сцена, преподавател в НМА. Наричан „бързата уста на Изтока“, SkilleR е световен шампион по бийтбокс и носител на множество национални и международни награди за музикален пърформанс.

Представянето на  JAZZ 'n' GROOVE TALES е поредната премиера на „Камерна сцена Пловдив“. Традиционен домакин на концертите е Първо студио на Радиото. Проектът се съфинансира от Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…