Изложбата на художника Илиян Колев в Пловдивски Културен Институт включва 17 платна, изпълнени в техники с маслени и акрилни бои върху платно.Авторът се е вдъхновил от теми,които влизат в контекста на исторически синтезирани понятия,свързани с определена символика.Целта е да се предизвикат различни представи у зрителя.Изпълнени със съвременни похвати, в техниката на изграждане на пластичния образ,тези изображения представят често огледални образи между минало и настояще,прицелвайки се в субстанцията на бъдещето.

Илиян Колев е завършил Националната Художествена Гимназия "Илия Петров " в София и Националната Художествена Академия в София,специалност Стенопис, във факултет "Изящни изкуства".Член е на секции Живопис и Стенопис в СБХ.

Участва в изложби в страната и в чужбина,негови творби са притежание на частни колекции във Виена,Париж,Вашингтон,Москва, и Токио.

Изложбата се открива на 10.02./вторник/ от 18.30 ч.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…