Екипът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Пловдив (КСУДС), съвместно с Фондация „Мисия Криле“, ще отбележат Световния ден на бежанеца с представянето на пътуващата фотоизложба „И ти можеш“. Тя ще бъде официално открита на 16 юни в 16:00 часа в Дома на младоженците на ул. „Христо Г. Данов“ № 34.

 

В откриването ще участват общинският съветник Румяна Толова и основателят на фондация „Мисия Криле“ Диана Димова.

 

Изложбата разказва за обикновени жени с необикновени истории – 12 жени от Иран, Сирия, Ирак, Нигерия и Афганистан, преминали през Центъра за настаняване на бежанци в гр. Харманли. Насърчени от фондация „Мисия Криле“, бежанките решават да излязат от анонимност и да споделят историите си, за да отправят силно и емоционално послание към българската жена: „Виж, аз се справих, значи можеш и ти.“

 

Идеята за изложбата „И ти можеш“ се ражда като резултат от работата на фондация „Мисия Криле“ на терен с бежанци и имигранти в района на гр. Харманли. В общуването си с тях, представители на организацията научават за трудностите, с които бежанците се сблъскват ежедневно, докато в същото време остават напълно невидими за обществото и хората наоколо.

 

Желаещите да се запознаят с тези необикновени истории могат да го направят в периода от 16 до 30 юни в Дома на младоженците.

 

Изложбата се реализира с подкрепата на Български фонд за жените и УНИЦЕФ – България. Повод за гостуването й в Пловдив е 20 юни – Световният ден на бежанеца, който се отбелязва в израз на съпричастност и солидарност със съдбата на милиони хора, принудени да напуснат родината си поради конфликти и преследване.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…