Изложбата на учениците Яна Панева и Георги Иванов от НХГ „Цанко Лавренов“ беше открита от Светлозар Чавдаров (директор на гимназията) и от преподавателя Ангел Китипов на 16 октомври 2023 г. в изложбената зала на БНР – Радио Пловдив, ул “Дондуков” № 2.

 

Яна Панева е в 11 клас на специалност „Живопис“ с водещ преподавател Ангел Китипов. Тя показва живописни акварелни пейзажи, които е нарисувала по време на учебно-творческата практика в град Девин през 2023 г. Яна Панева е носител на първа награда в конкурса за учебна рисунка „Арх. Георги Савов“ 2023 г.

 

Георги Иванов е в 11 клас и се обучава в специалност „Рекламна графика“ с водещ преподавател Петър Чучулигов. Младият автор представя рисунки и експресивни фигуративни композиции, създадени в часовете по живопис при Полина Тодорова. Той участва активно в ученическите национални и международни конкурси за плакат.

 

Експозицията се реализира с подкрепата на Дружеството на пловдивските художници.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…