Фотоизложба, мароканска кухня, чай и традиционни носии очакват посетителите в понеделник

 

Община Пловдив и Посолството на Кралство Мароко в България имат удоволствието да поканят пловдивчани и гостите на града на 6 ноември, понеделник, от 18:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“ на вълнуващо, виртуално пътуване из северноафриканската държава. Събитието ще бъде открито от Нейно Превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи, Посланик на Кралство Мароко.

 

Посетителите ще могат да се докоснат до традициите и културата на Кралство Мароко като опитат от специалитетите на мароканската кухня и мароканския чай – запазена и до днес вековна традиция, както и да се запознаят с типичните марокански женски костюми – Кафтани. Тези ръчно ушити приказни одежди, които мароканските жени носят само на специални поводи, ще бъдат представени от момичетата на Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“.

 

Освен да се докоснат до мароканската кухня и традиции, гостите ще могат да се насладят на изложбата на известния пловдивски фотограф Мино Михайлов „Мароко – вдъхновение в цветове“. Кадрите в експозицията са заснети в период от 10 години и включват пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети. Представените фотоси ще срещнат посетителите с колоритни хора и впечатляващи места от Кралство Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотична северноафриканска страна. В експозицията има включени непоказвани кадри пред пловдивската публика от последното му пътешествие през 2023.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…