Истинска радост е за галерия Лабиринт да покани ценителите на изкуството на самостоятелната изложба на утвърдения художник Станимир Видев! 

 

От 9 до 23 ноември уютното пространство на галерията, разположена в етаж от стогодишна къща в сърцето на Пловдив, ще приюти най-новите му творби. Наред с живописни произведения, авторът е приготвил за тази изложба и специална селекция от рисунки.

 

Сред любителите на изящното изкуство Станимир Видев няма нужда от представяне. Още с първата си самостоятелна изложба през 1986 г. в  Пловдив ( част от Националните Есенни Изложби) до ден днешен с всяка своя изява художникът завладява публиката не просто с майсторството си, но с енергията и богатството на живописната материя, подчинена на финия баланс между мощната емоционална експресия и дълбочината на човешките мисли и преживявания. В платната му се потапяме в една абстрактна, почти музикална симфония от цветове, линии и форми, която издига визуалния разказ от конкретиката на места и хора до общочовешкото и вечното. Станимир Видев е представил повече от 30 самостоятелни изложби, а негови картини са собственост на Националната Художествена Галерия, музеи и сериозни частни колекции в страната и чужбина. Носител е на редица национални и международни награди, два пъти носител на награда „Пловдив“ за 1997 г. и 2007 г.

 

Заповядайте да споделим този празник в присъствието на автора и с музикалните изпълнения на впечатляващите Ангел Демирев (китара) и Христо Минчев (бас) на 9.11 от 18 ч в галерия Лабиринт, ул. Ангел Букорещлиев 1.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…