На 22 май 2024 г. в 18,30 часа в Арт клуб и Галерия Савов открива изложба на художника Веселин Куртев. 

Веселин Куртев е роден и израснал в България.
През 1978 завършва Художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 завършва специалност „Живопис“ във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет, България.
От 1985 до 1989 година е член на дружестжото на художниците в Стара Загора, а от 1990 е член на дружеството на художниците в Пловдив. От 1992 е член на СБХ.
От 1989 до 2002 г. Веселин работи и в Националното училище за сценография в Пловдив. През годините Веселин спечелва репутацията си чрез самостоятелни изложби и множество международни групови изложби.
През 2002 г. Веселин се премества в САЩ, където през 2006 г. открива Художествената галерия Алфа в Ню Брънсуик, Ню Джърси. Тук той продължава да помага за популяризирането на нови художници, като им помага да получат признание в своята общност и в чужбина.
Произведенията на Веселин са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, включително България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.
Осъществил е 18 самостоятелни изложби в България, 7 такива в Ню Джърси, САЩ, 4 в Холандия, по една самостоятелна изложба има и в Гърция, Германия и Швейцария.
Участвал е в множество групови изложби в България и чужбина.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…